Karácsony Gergely Soros György egyik legnagyobb kiszolgálója

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely árnyékkormányában hemzsegnek a Soros-emberek, az ex-kommunisták és bevándorláspárti politikusok. Mindez világosan bizonyítja, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje az amerikai tőzsdespekuláns embere, és feltétel nélkül hajtana végre mindent, amit Soros diktálna neki, többek között a kerítés lebontását és migránsok tízezereinek a betelepítését. 
Vágólapra másolva!

A Karácsony által bemutatott politikusok többsége ilyen-olyan formában kötődik Soros György hazai szervezeteihez. Ha véletlenül mégsem, akkor vagy teljesen bevándorláspárti álláspontot vivő, vagy állampárti múlttal bíró személyt sikerült kiválasztania az egyszázalékos párt vezérének. Érdemes megnézni, kik is ezek a „nem pártpolitikus” miniszterjelöltek.

Soros György, bevándorláspárti üzletember a Soros-egyetemen (CEU) Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Soros köpönyegéből bújt ki Komáromi

Karácsony árnyékegészségügyét Komáromi Zoltán képviseli. Azért furcsa Komáromi felvállalása, mert ő annak a Soros György támogatta Együttnek a politikusa. Emlékezetes, a Haza és Haladás Egyesületet 2012 októberében alapították baloldali értelmiségiek, hogy ezzel előkészítsék Bajnai Gordon visszatérését. A Haza és Haladás Egyesület később az Együtt háttérintézményeként működött. Vélhetően az egyesületen keresztül juttathatott forrást Soros György az Együttnek.

2015 januárjában derült ki, hogy Soros György is támogatta a Haza és Haladás Egyesületet.

Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke ismerte el egy Magyar Nemzetnek adott interjúban. A Haza és Haladás Egyesület 2013-ban 440 millió forint támogatást kapott, hogy pontosan kik voltak az adományozók, nem lehet pontosan tudni. Szigetvári Viktor azt ígérte, hogy közzé fogják tenni az adományozók névsorát, azonban erre a mai napig nem került sor. Komáromi egyébként lelkesen állt ki a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett is.

Soros-pénzek közelében

A következő szereplő a Soros-világ megbecsült figurája, aki ezért jó volt Karácsonynál egy árnyékoktatási pozícióra. Daróczi Gábor 2001-től a Világbank és a Ford Alapítvány által finanszírozott PAKIV-program keretében 18 hónapos külföldi tanulmányúton vett részt. 1996 májusától 1999. december végéig a Magyar Soros Alapítványnál dolgozott programvezetői munkakörben. Igazgatója volt a volt szabad demokrata képviselő, majd a Gyurcsány-kormány szakpolitikai tanácsadójaként tevékenykedő Horváth Aladár által alapított Romaversitas Alapítványnak, amely ugyancsak a Soros-pénzek felhasználója.

Karácsony Gergely minden bizonnyal azonnal végrehajtabná az amerikai tőzsdespekuláns kívánságait Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Medgyessy kormányába is bejutott

Hegyesiné Orsós Éva, aki a szociális jelölt, egészen biztosan jó választás volt, nagy tapasztalata van a politikában, hiszen már 1984-ben az MSZMP VI. kerületi pártbizottságán dolgozott. Csak aztán jött a rendszerváltás, és akkor a sikerességhez nem ártott irányvonalat váltani, ezért

becsüccsent egy Soros által támogatott alapítvány felügyelőbizottságába.

Ez egész pontosan az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány volt, amely több mint 16 millió forintot kapott Soros alapítványától. Közben az ügynök múltú Medgyessy Péter kormányában is megcsípett egy kormányzati pozíciót, 2002 és 2003 között a Szociális és Egészségügyi Minisztériumban helyettes államtitkár lett.

Mellár is sokdiplomás migránsokat látott

Mellár Tamás járt a legrosszabbul, hiszen csak árnyékpénzügyi pozíciót kapott, pedig az utóbbi időben mindent megtett annak érdekében, hogy megcsípje a migránsok betelepítéséért felelős miniszteri posztot. Ilyen mondatokkal sokkolta a nyilvánosságot: Egy olyan országban, ahol 35 év alatt kis híján 1 millióval csökkent a népesség, lázasan kellene keresni a népesség pótlásának lehetséges forrásait, és nem elzárkózni előle.

Vagy ezzel:

Ki lehetett volna használni a különböző szakképesítéssel rendelkező menekültek tudását –

ezzel bizonyára az Európát elsöprő sokdiplomás migránsok inváziójára utalt Mellár. Ezek a gondolatok a legkevésbé sem meglepőek Mellártól, hiszen egy ideje már tolja a mantrát, például az uniós menekültkvótáról szóló népszavazás előtt az IGEN válaszra buzdított a bevándorlók befogadására.

Mellár Tamás mindig is lelkes híve volt a migránsok betelepítésének Forrás: MTI/Beliczay László

Pörög a betelepítési kedv

Régi harcos Andor László, ezért itt volt az ideje neki is felajánlani valamit. A korábbi uniós biztos Mellárral futott versenyt, hogy ki szereti jobban a bevándorlókat. Ő például erre jutott:

A migránsok sok esetben jelentős nettó befizetői a fogadó országok jóléti kasszáinak,

és segítenek azok fenntarthatóvá tételében. Emellett a bevándorlás előidézheti azt is, hogy a szociálpolitika a fogadó országban új elemekkel bővüljön.

Nem sokan hallottak

Ámon Adáról, de mivel ő a Soros György által pénzelt Energia Klub elnöke, így természetesen megilleti Karácsonynál a környezetvédelmi árnyékposzt.

Az Energia Klub 2015-ben 27 millió forintot, 2016-ben több mint 12 millió forintot kapott a Soros György által fenntartott alapítványoktól.

Budaörs szeretné a kötelező kvótát

És végül Karácsony élcsapatának tagja lehetett Wittinghoff Tamás is, aki 1990-tól Budaörs polgármestere volt. Bizonyára jó pont volt Karácsonynál, hogy 2010-ig ezt a műfajt SZDSZ színekben művelte. Wittinghoff sokáig tagadta országos politikai ambícióit, de most eljött az idő! Az még elmondható róla, hogy az utóbbi időben ő is megvadul a bevándorlókért. Vezetésével Budaörs migránsvédő szervezethez akart csatlakozni, valamint visszautasította, hogy képviselőtestület a kötelező betelepítési kvótát tiltó határozatot fogadjon el.

A Karácsony vezette Zugló már korábban is laktanyákba telepítette volna a migránsokat "Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia "

Laktanyákba telepítették volna a migránsokat

Karácsony Gergely személyesen is többször felvállalta Soros György gondolatait. A Párbeszéd 2015 júniusában kiadott egy közleményt, melynek A PM megoldása a menekültválságra címet adták. A közleményt Karácsony két szárnysegédje, Szabó Tímea és Jávor Benedek jegyezték, és a következőket javasolták benne:

EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket!

A határzárral kapcsolatban a következőket mondták: „Semmiképpen ne kerüljön sor határ menti kerítés építésére!”

Karácsony polgármesterként is kitett magáért migránssimogatásban: Alpolgármestere, Szabó Rebeka 2016 májusában migránsokra szabott indítványt terjesztettek elő a szociális bérlakásokkal kapcsolatban. A Fidesz szerint Karácsony Gergely Zugló polgármestereként is bizonyította, hogy nem állna a Soros-terv útjába. Budai Gyula szerint Karácsony Gergely volt az, aki 2015-ben, a migránsválság kezdetekor elsőként ingatlanokat ajánlott fel a bevándorlókat segítő szervezeteknek, és felszólította az önkormányzatokat, hogy újítsák fel, nyissák meg a laktanyákat és helyezzék el ott a migránsokat.

Próbálkozott olyan javaslattal is, amelynek alapján a migránsok lakást kaptak volna Zuglóban.

Amúgy adalékként megjegyeznénk, hogy nemrég kezdődött Zuglóban egy olyan több hónapos migránsbarát rendezvénysorozat, amelyet az a Menedék Egyesület szervez, ahol korábban Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje is dolgozott. Az egyesület vezetője pedig egyszer azt találta mondani, hogy a migránsok jobbak, mint a magyarok.

Furcsa hasonlóság

Karácsonyék javaslatai gyanús hasonlóságot mutatnak az EP-ben tevékenykedő migrációpárti politikusok terveivel és elképzeléseivel. Ska Keller, az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője 2017 júniusában, egy német lapnak adott interjúban például migránsfalvak létrehozásáról beszélt. Az interjúban felmerült egy teljes szíriai falu Lettországba való telepítése, amelyről Keller a következőt mondta:

„a szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik nem akarnak egyedül az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek.

Ska Keller az interjúban arról is beszélt, hogy az EU jogát sértik azok az országok, amelyek elutasítják a menekültek befogadását.