Latin Billboard: Ricky Martin aratott

Vágólapra másolva!
Ricky Martin és a salsa királynője, a már elhunyt Celia Cruz kapta a legtöbb díjat csütörtök este Miamiban, a Billboard latin zenei díjkiosztóján. A díjakat azon latin-amerikai származású előadók kaphatják meg, akik a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai énekes-dalszerző, Juanes is aratott a díjátadón: egyet kapott szólistaként, kettőt pedig a Nelly Furtadóval közösen előadott dalért. Akárcsak Juanes, Ricky Martin is öt kategóriában volt jelölve: ezek közül három díjat haza is vitt. Övé lett az év legjobb latin dala, az év legjobb latin popslágere (mindkét mezőnyben a Tal Vez című dallal diadalmaskodott), de az év legjobb latinos poplemezét (Almas del silencio) is ő készítette.

A 2003 júliusában elhunyt Celia Cruz emléke is bejárta a termet: a salsa királynője hét jelölést is kapott, végül ő lett a tavalyi év latin előadóművésze, övé lett az év latin lemeze és a Regalo del alma című albumért megkapta az év legjobb karibi, női lemeze díjat is. Posztumusz díjat kapott még a kubai Ibrahim Ferrer, a Buena Vista Social Club egykori tagja - aki Cruzhoz hasonlóan a Grammyt is megkapta.

"Nagyon sűrű volt a mezőny. Mindenki, aki szerepelt a jelöltek közt igazi, nagy győztes. Ők rengeteget dolgoztak, igen tehetségesek és ők alakítják a latin zenét" - magyarázta az egyik nagy nyertes, Ricky Martin, aki nem felejtette el megköszönni a Franco de Vita segítségét (ő szerezte az elismert Tal Vez zenéjét) és persze Puerto Rico népét is szeretettel emlegette.

A latin Billboard díjakat 1999-ben adták át első alkalommal. A jelölés során a lemezeladási statisztikákat, listás helyezéseket vették figyelembe idén is. A háromórás ceremónián fellépett Gloria Estefan, Arturo Sandoval, kubai-amerikia trombitás, Alicia Keys és a chilei La Ley nevű formáció - többek között. A Telemundo tévécsatorna élőben közvetítette az eseményt, melyet az Egyesült Államokban és Latin-Amerika országaiban milliók követtek figyelemmel.