A Stones helyett a Metallicára várnak Indiában

Vágólapra másolva!
A Rolling Stones együttes mérsékelt sikert arat a szubkontinensnyi országban. Az indiaiakat jórészt hidegen hagyják a negyven éve aktív brit sztárok - egy helyi rockzenész szerint honfitársai inkább Metallicát hallgatnának.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Mick Jagger

A Rolling Stones zenészei Ausztráliában és Amerikában teltházas koncerteket adtak, Indiában azonban a várt siker elmaradt. A zenekar világkörüli turnéjának keretében április 4-re Bangalore-ba, 7-re pedig Bombaybe hirdettek koncertet. Az első fellépésre nem tudták eladni az összes jegyet, és a bombayi koncertre is lassan fogytak a belépők, ami egészen hétfő délutánig aggasztotta a szervezőket. A fellépés előtti órákban azonban végül sikerült eladni a jegyeket, így a Stones 25 ezer ember előtt léphet fel a Brabourne Stadionban. Bangalore-ban csak fele ennyien voltak kíváncsiak a zenekarra. A BBC által idézett érdeklődők azt mondták, a Rolling Stones nem tartozik a kedvenceik közé, de kíváncsiak a nyugati együttes produkciójára.

Az egyik indiai rockegyüttes, az Angeldust énekes-gitárosa, Avanish elmondta, az indiaiak nem nagyon rajonganak a Stones zenéjéért. "Metallica-, Deep Purple-, Doors- és Dire Straits-számokat akarnak hallani. Nekem egyetlen Rolling Stones-kazettám sincsen, és egyetlen dalukat sem ismerem" - mondta az indiai rocker. A Stones ázsiai turnéját korábban az atípusos tüdőgyulladás terjedése akadályozta. A járványveszély miatt törölték az együttes kínai és hongkongi fellépéseit.