Ozzy mégsem lesz díszpolgár

Vágólapra másolva!
Alkalmatlansága miatt mégsem avatják díszpolgárrá Osbourne-t szülővárosában, Birminghamben. Az egyik ottani tanácsos, Tonny Kennedy vezette a kampányt az énekes díszpolgárrá avatása érdekében, hangsúlyozva, hogy a sztár leküzdötte a drog és alkoholproblémáit, és ez pozitív minta lehet a város lakói számára.
Vágólapra másolva!

Hiába lobbizott azonban a neves amerikai elnök névrokona, a többi tanácsos leszavazta az ötletét, mondván kizárt dolog, hogy ezt az őrültséget elfogadják. "Őszintén szólva, nem hiszem, hogy bármi jót tett volna Birmingham városáért. Tényleg azt akarjuk, hogy olyan ember kapja meg a díszpolgárságot, aki egy denevér fejének leharapása által lett híres? Nevetséges ötlet, hogy Ozzy Osbourne példakép lehetne. Nem gondolom, hogy sok szülő szeretné, ha a gyereke olyan lenne, mint ő. Ha zenészeket akarunk kitüntetni a díszpolgári címmel, akkor sokkal jobb ötlet lenne a UB40 együttes. A cégük birminghami székhelyű és sokat jótékonykodnak" - mondta az egyik ellenlábas tanácsos.

Ozzy 1948-ban Birminghamben született, majd a hatvanas évek végén a szintén ottani lakos Tony Iommi gitárossal, Bill Ward dobossal, és Terry "Geezer" Butler basszusgitárossal megalapította a Black Sabbath együttest. A csapat 1969-ben eredetileg Earth néven alakult meg és underground bandának indult, majd a négy fiú közösen elment moziba, egy Boris Karloff filmre. A rémfilm felettébb riogatta a közönséget, így a fiúknak ettől támadt az ötlete, hogy stílust váltsanak egy ilyen film címét vegyék fel. Így jött a név, a Black Sabbath és az okkult imázs, mellyel a zenekar hamar a black metál zászlóshajója lett.