Bruce Springsteen szava szent

Vágólapra másolva!
A New Jerseyben található Asbury Parkban épült egy lakópark, melynek építtetője a The Rising nevet adta volna - ugyanazt, amit a Grammy-győztes lemez és Springsteen-dal visel. Ez nem tetszett Bruce-nak.
Vágólapra másolva!

Mikor a társai és a rajongók által csak szimplán Bossnak (Főnöknek) hívott Springteent megkérdezték, hogy mit szól hozzá, hogy szűkebb pátriájában lakópark viseli a dal és a lemez címét, tévedésnek, hibának vélte az esetet. "A Rising a szeptember 11-i események árnyékában íródott, és annak a napnak a fájdalmára és bátorságára kell, hogy emlékeztessen" - morgolódott Bruce, aki hozzátette, hogy nem szeretné dalainak címét látni házakon, utcákon, de hot-dogot árusító bódékon sem.

A környék sokat jelent Springsteen számára, és ő is egy bálványozott félisten errefelé, ugyanis innen indult a karrierje: az Asbury Park kis klubjaiban kezdett muzsikálni, itt igen sokan ismerik.

Az építtető cég egyik partnere, Dean Geibel is egyetértett azzal, hogy új nevet találjanak az épületeknek. "Nagy rajongója vagyok Bruce Springsteennek. Már egészen a hetvenes évek óta kedvelem őt" - magyarázta.

A Főnök amúgy is morózus a napokban: "A Bushra leadott voks egyben egy szavazat a megosztott, bizonytalan, paranoiás Amerikára. Kötelességünk ezzel a szépséges földdel szemben, hogy hallassuk a hangunkat. Ezért találtuk ki a turnét, ezért teszek mindent. Nem tehetem meg, hogy ne vegyek részt ezen a különleges választáson. Minden dal, amit elénekeltem, minden szöveg, amit előadtam a színpadon az elmúlt huszonöt évben, erről is szól" - nyilatkozta Springsteen pár hete, még a választások előtt, mikor a Vote For Change mozgalom élére állt. A választások eredményét még nem kommentálta, de bizonyára megvan a véleménye.