Trófeagyűjtemény: Usher ismét tarolt

Vágólapra másolva!
Az amerikai rapper valószínűleg most már lassan nem tudja hova tenni a díjait. Trófeagyűjteménye tegnap este a Billboard Music Awards átadóján újabb tizeneggyel bővült: Las Vegasban egyértelműen Usher tarolt. Díjai között ott volt a legjobb R&B/hiphop albumért és az év slágeréért járó is. Az év csengőhangja 50 Cent száma lett.
Vágólapra másolva!

Usher Confessions című albuma idén márciusi megjelenése óta 7.1 millió példányban kelt el csak az Egyesült Államokban. A Billboard Music Awards eddigi történetében ő az első olyan művész, akinek sikerült egyetlen naptári éven belül négyszer is a Billboard Hot 100 nevű toplista élére kerülnie - ezért külön is kapott egy díjat.

Pedig a múlt hónapban már átvette az MTV Music Awards és az American Music Awards különböző díjait, ráadásul az MTV Europe díjátadóján és a Grammy-n is tarolt.

A 26 éves énekes trófeagyűjteményét tegnap bővíthette az év művésze, és az év albuma díjakkal, ráadásul kapott a Hot 100 listavezetésért is: ez utóbbit a Yeah című számért, amelyben Lil Jon és Ludacris is közreműködik.

Keys szintén hét különböző díjjal távozhatott, az OutKast duó pedig öttel. (Ushert eredetileg tizenhárom kategóriában jelölték díjakra, az OutKastot hétre.)

Ha minden igaz, jövő februárban átadnak majd egy, a legtöbb neves díjat begyűjtő zenésznek járó díjat is. Usher biztosan jó eséllyel indulna azon is.

Az év csengőhangja kategóriában, amely idén elsőként volt a Billboard Music Awards-on, 50 Cent In da Club című száma nyert, életműdíjat pedig Stevie Wondernek adtak.

Az esten fellépett több díjazott (például Usher), de beugrott néhány nóta erejéig a Green Day, Gwen Stefani és a rapper Kelly is.