Újra munkában a Depeche Mode

Vágólapra másolva!
Ősszel várható az angol zenekar új lemeze, amelyen már javában dolgoznak a tagok. A még cím nélküli album előtt a 2001-es Exciter volt az utolsó Depeche Mode-sorlemez.
Vágólapra másolva!

Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher ezúttal a kaliforniai Santa Barbarában népesítik be a stúdiót, a munkában pedig Ben Hillier van segítségükre, aki az együttessel együtt lesz az új album producere, és korábban olyan sikeres zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Blur, a Doves vagy az Elbow.

"Nagyszerű érzés újra együtt lenni a stúdióban, és mindannyian nagyon izgatottak vagyunk az új anyagot illetően" - mondta az énekes Dave Gahan a Billboardnak.

"Mindannyian rendkívül pozitívan viszonyulunk a lemezhez. Ben Hillier újfajta dinamizmust hozott magával, és ez kimondottan inspirálóan hat ránk".

A Depeche Mode eddigi utolsó új lemeze, a négy évvel ezelőtt megjelent Exciter a világ számos országában bizonyult üzleti sikernek, így Magyarországon is a MAHASZ-lista első helyéig jutott, míg az összesített európai listán a második helyet szerezte meg.

Tavaly a zenekar korábbi slágereinek új verzióit tartalmazó Remixes 81-04 is több mint egymillió példányban kelt el világszerte, és a Linkin Park tagja, Mike Shinoda által remixelt Enjoy The Silence-et is gyakran játszották a rádiók és zenetévék.

A tagok az Exciter óta eltelt szünetben sem tétlenkedtek. Dave Gahan és Martin Gore is szólólemezt jelentetett meg, míg Andy Fletcher lemezkiadót alapított, és DJ-ként is kipróbálta magát.