A Nagy Feró-antológia első epizódja után nem kellett sokat várni a második rész megjelenésére. Az első gyűjtemény sikerei láttán nem volt kérdéses egy folytatás kiadása, ami ismét eddig nem hallott ritkaságokat szed csokorba.

Tavaly került a boltokba Nagy Feró visszatekintő albuma Antológia 1977-1992 címmel. Az EMI a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel nem várt sokáig a második lemez elkészítésével sem: a napokban már kapható a folytatás, az Antológia 2 - B oldalak.

Az első lemezhez hasonlóan ismét egy olyan albumot tarthat a kezében a lelkes rajongó, amelyen a korabeli klasszikus felvételek újrakevert és -gondolt változatai mellett helyett kapott néhány ritkaság is. Az első szekcióban olyan számokat hallhatóak, mint a Kislány bug(y)i, a Hegyek között vagy a Piros-fehér-zöld - csupa olyan dal, mely a nyolcvanas évek lazább diktatúrájában is bőven a tűrt kategóriába tartozott. A bónusz szakaszban aztán olyan mókás dalok is felcsendülnek, mint a Sánta Mária vagy a kevéssé ismert Beatrice vár.

Elsőre talán kétségesnek tűnhet, hogy szükség van egy ilyen öregfiúk-darab kiadására manapság, hiszen a jó öreg Feró-nótákat már inkább csak a zuhany alatt dalolássza az ember, ha épp nosztalgikus érzései támadnak. A valóság azonban rácáfol minderre, hiszen az első rész sikerén felbuzdulva a kiadónál már a harmadik lemezt tervezik, melyen archív koncertfelvételeket hallhatunk majd, némileg feljavított minőségben. Ezzel sok rajongó álma teljesülne, akik azt kifogásolták az eddig megjelent gyűjtemények kapcsán, hogy azok túl sterilek, és nem adják már vissza a régi bulik hangulatát.

A Beatrice zenekar egyébként a mai napig aktívan koncertezik, természetesen még mindig Nagy Feróval az élen. Járják az országot, és persze ott vannak minden valamirevaló fesztiválon is. Ha tehát valaki még ma is igazi baboskendős élményre vágyik, az ne csak a fotelbe süppedve hallgassa a lázadó dalokat, hanem menjen le a klubba némi rockzenéért.