Britney férjét lopással vádolják

Vágólapra másolva!
A nyolcvanas évek szinti-pop sztárja, Thomas Dolby szerint Britney Spears férje, Kevin Federline engedély nélkül használta fel az ő régi slágeréből vett hangmintát.
Vágólapra másolva!

A hangmérnökből, majd stúdiózenészből rövid időre popsztárrá váló Thomas Dolby a honlapján azzal vádolta meg Kevin Federline-t, hogy engedély nélkül használt fel hangmintát Dolby legismertebb számából, a She Blinded Me With Science-ből.

"Úgy tűnik, hogy Britney Spears férje, Kevin Federline, akiről még csak nem is hallottam néhány nappal ezelőttig, engedély nélkül használta fel az egyik szerzeményemet" - írja honlapján Dolby. "Federline MySpace oldaláról letölthető egy MP3, melyben hallható egy hangminta a Mobb Deep Get It Twisted című számából, amely a She Blinded Me With Science című számomból vett hangmintára épül. A Mobb Deep a kiadóján keresztül engedélyt kért tőlem, ahogyan ezt szokás. Fizettek a használatért, továbbá kapok jogdíjat is az eladásaik után. Míg K-Fed - ahogy a rajongói nevezik - nem kért engedélyt, csak ment előre a maga útján. Ez egyértelműen a szerzői jogok megsértése" - állítja Dolby.

A Yahoo által idézett közleményében Dolby a jogsértésen túl azt is kifogásolja, hogy Britney férje egy dühös kirohanáshoz használja fel a zenéjét. Federline ugyanis rappelve osztja ki a paparazzókat, a médiát és mindenki mást, aki valaha is kritizálta. "Tehát K-Fed, ha elolvasod ezt, kérlek, hogy azonnal vedd le a számot az oldalról" - kéri búcsúzóul Dolby, aki egyébként 15 év után először indul turnéra a jövő héten. Federline, akinek Playing With Fire címmel jelenik meg idén a bemutatkozó lemeze, szóban nem reagált, de eltávolította oldaláról a KFed Freestyle című számot.

Thomas Dolby egyébként nincs ráutalva a jogdíjakból csordogáló összegre, hiszen rendkívül sikeres üzletember lett az elmúlt 15 évben: Headspace néven alapított céget (ma már Beatnik Inc.), amely kezdettől fogva élen jár a csengőhangok fejlesztésében, illetve más, mobiltelefonokhoz kapcsolódó audiotechnológiát igénylő szolgáltatások kidolgozásában.