Meglepetésvendég volt a U2 két tagja

Vágólapra másolva!
A múlt pénteken nem mindennapi meglepetésben lehetett része annak a 250 embernek, aki egy londoni jótékonysági koncertre váltott jegyet: különösebb bejelentés nélkül a U2 frontembere, Bono és Edge lépett a színpadra, és egy pár dal erejéig csatlakozott az est főfellépőihez, a skót Biffy Clyróhoz.
Vágólapra másolva!

A londoni Union Chapel adott otthont annak a pénteki jótékonysági eseménynek, ahova elsősorban a Biffy Clyro zenekart várta az a 250 néző, aki így próbált segíteni annak a Mencap alapítványnak, mely tanulási problémákkal küszködő gyermekekkel és felnőttel foglalkozik.

Az odasereglett nézők valószínűleg nem hittek a szemüknek, mikor "előzenekarként" a U2 két oszlopos tagja, Bono és Edge lépett színpadra. A U2 zenészei ugyanis nem szerepeltek a fellépők névsorában.

"Ne áruljátok el Larrynek és Adamnek, hogy ma este itt voltunk" - mondta viccelődve Bono a nézőközönségnek. Bono és Edge négy dalt nyomtak le a meglepetésbulin: a Stay , a Desire, a Wave Of Sorrow és az Angel Of Harlem zenei blokkjával melegítették be a közönséget a Biffy Clyro előtt.

A közönség zöme persze szinte alig kapott levegőt, mikor Bonót és Edge-t a színpadon látta, hiszen csak annyi információjuk volt a koncert előtt, hogy "nagyon különleges meglepetésvendégek" is fellépnek majd az eseményen.

"Az énekes, Paul elég félénk fiú, úgyhogy legyetek hozzá kedvesek" - mondta Bonóék színpadra lépése előtt a konferanszié, Jo Whiley, utalva Bono eredeti nevére (Paul Hewson).

A két ír zenész végül nagy ováció közepette vonult le a színpadról, ami annak is szólt egyebek között, hogy most játszották először élőben a Wave Of Sorrow című dalt, mely egyébként az 1987-es The Joshua Tree-n kapott helyet.