Két klippel vezeti fel új lemezét a Coldplay

Vágólapra másolva!
Két új klipet is készített új kislemezéhez a Coldplay; Robert Smithen és a Cure-on nem fog az idő, nyulak között bolyong a Ladytron, egy másik dimenziót keres a Gnarls Barkley, meztelenkedik a t.A.T.u. a legújabb klipajánlóban.
Vágólapra másolva!

Coldplay: Violet Hill

Három év telt el a Coldplay legutóbbi lemezének megjelenése óta, és a Chris Martin vezette négyes most a kor kihívásainak megfelelően vezeti be a nyáron megjelenő új albumot a köztudatba. Először is az első kislemezdalt ingyen letölthetővé tette az együttes a nagyközönség számára, majd mindjárt két videóklipet is készített a dalhoz. Tudni kell, hogy az új lemezen nem akárki, mint a legendásnak túlzás nélkül is nevezhető Brian Eno a producere, ám a Violet Hill hallatán azért csodákat senki ne várjon, forradalmi újítás nem hallható, a Coldplay továbbra sem tud nem Coldplay lenni.

Az első, hivatalos klipet Szicíliában forgatta a zenekar, az amerikai Asa Mader rendezésében. Az együttes tagjai az Etna vulkánnál és egy cataniai római palota maradványainál láthatóak, míg a szép természeti képekhez társuló atmoszférikus zene valóban Enót idézi. Aztán bejön a már megszokott, középtempós zongorás Coldplay-hangzás, a kvartett tagjai még kicsit viccelődnek is, ami annyira nem megszokott tőlük, hogy aztán a végén Martin mégis magára hagyva vánszorogjon a télvégi hóban.

A másik klip most a héten került ki a Coldplay honlapjára, és a Dancing Politicans (Táncoló politikusok) munkacímet kapta. A trükkösen összevágott videóban táncol George W. Bush, gitározik Tony Blair, hasra esik Fidel Castro, de közben azért rakéták és egyéb háborús jelenetek is emlékeztetnek bennünket arra, hogy ezek a csetlő-botló, kedves fickók igazából korántsem olyan ártalmatlan figurák ám. Mondani sem kell, hogy ez sokkal élvezetesebb a szépen fényképezett, de nem túl érdekes hivatalos videónál.