Bat For Lashes, Mika és a Nero is jön a Szigetre

Bat For Lashes, The Haunted Man, lemezborító részlet
Vágólapra másolva!
Újabb fellépőket jelentettek be a Sziget fesztivál szervezői: első vonalbeli világsztár ugyan nincs köztük, de sok-sok elismert név igen: a címben említetteken kívül jön Regina Spektor, a Biffy Clyro és Little Boots is.
Vágólapra másolva!

A húsznál is több, újonnan bejelentett fellépő között a szóló előadók között vannak nagyobb nevek: a Bat For Lashes néven éneklő, brit Natasha Khan (képünkön), illetve az orosz zsidó származású, New York-i Regina Spektor korunk legelismertebb énekes-dalszerzőnői között vannak, de említést érdemel az elektropop-hercegnő Little Boots, no meg az előző évtizedben rendkívül ígéretesen induló énekes, Mika is. Aztán lesznek természetesen rockzenekarok, mint az immár nemzetközi szinten is népszerű, skót Biffy Clyro, illetve a walesi alternatív rocktrió, a Joy Formidable.

Forrás: [origo]

Az elektronikus zenei vonal legnagyobb új neve a brit drum'n'bass-dubstep sztárzenekar Nero, de Erol Alkan is jó pár neves fesztiválon tolta már a kontentot a táncsátrakban. Bejelentettek természetesen pár visszatérő előadót is: a tiszteletbeli magyar fellépők kategóriáját idén a Cribs, Dub FX, a Flogging Molly és a Booka Shade gazdagítja. További nevek: a télen az A38 Hajón játszó, dán Rangleklods, aztán Felix Cartal, Blaudzun, Monophona, Splendid, Gesaffelstein, dOP, Donots, Hoffmaestro, Daily Bread.