Másodpercenként húsz arc énekel

The Paper Kites: Young videoklip
Vágólapra másolva!
A fényképekből összerakott mozgókép (stop motion) koncepcióját viszi a végsőkig a videó, amelyet az ausztrál The Paper Kites Young című dalához készített az Oh Yeah Wow művészcsoport.
Vágólapra másolva!

350 ember 4000 fotójából rakták össze a három és fél perces klipet; ez másodpercenként kb. 20 képet jelent. A folyamatosan villodzó arcok azonban meglepően pontosan összeállnak egy dalra tátogós klippé: az emberek felemelik a fejüket, énekelnek, majd lehajtják a fejüket. A sok helyen lenyűgözőnek titulált videó hatásának titka, hogy mindez majdnem olyan, mintha egyetlen ember énekelne, miközben meg persze, hogy egy kicsit sem olyan. No és persze technikai bravúrnak sem utolsó.

A kliphez egy héten át készítette a képeket Oli Sansom fotós. Egy interjúban elmondta, hogy hosszan állítgatták a modellek arcát, hogy az összes előre kijelölt pont (szemek, orr stb.) a megfelelő helyre kerüljön. Ilyen utasításokat adtak nekik: "kicsit feljebb az állat, a fejedet fordítsd egy milliméterrel jobbra, a testedet leheletnyit döntsd balra" stb. Mindenkiről több kép is készült, többféle ajakállással. Aztán lehetett lazulni is; az erről készült képeket is kirakták ide. A fotókból négy vágó bevetésével csináltak mozgóképet.