Megint packáznak a Szigettel az amerikaiak és a japánok

Sziget fesztivál címlapi
Vágólapra másolva!
Megint gondban lehet a legnagyobb hazai fesztivál a program összeállításával, mert több hatalmas japán és amerikai fesztivál is hasonló időpontra mozgott. 
Vágólapra másolva!

Idén 4,4 milliárd forintból gazdálkodik a legnagyobb hazai fesztivál, derült ki a csütörtök délelőtt megtartott sajtótájékoztatón, ami jóval nagyobb a tavalyi 3,65 milliárd forintnál - legalább is az internet tanúsága szerint 2014-ben ennyit fordítottak rá.

A Szigetet tavaly egy héttel később rendezték meg, hogy több előadót tudjanak elcsábítani, akik az eredeti időpontban általában japán és amerikai fesztiválokon szerepeltek, amikkel a magyar fesztivál nem tudott versenyezni.

Most viszont kiderült, hogy ezek a fesztiválok is elmozdultak, úgyhogy valószínűleg megint bajban lehetnek a szervezők a program összeállításával.

Az eddig bejelentett nevek alapján a keddi és szombati nagyszínpados fellépőkkel lehetnek nagyon megszorulva, előbbi napon egy igazán húzósnak tűnő név szerepel, utóbbin egy sem.

Azt persze gyorsan hozzá is tennénk, hogy a fellépőkkel és műsorokkal kapcsolatos találgatások mindig a legagyzsibbasztóbb dolgok közé tartoztak.

A jegyek viszont sokkal jobban fogynak mint tavaly, az első 24 órában eladták például az összes jegy 10 százalékát. Gerendai szerint egyébként Sziget a világ 10 olyan fesztiválja közé került, amire egyszer az életben muszáj eljutni.