Botrányos igazgatócsere a Bartók Kamaraszínház élén

poszt, üres nézőtér
Vágólapra másolva!
Úgy lett színházi igazgató Őze Áronból, hogy korábban a szakmai testület egyhangúan a másik jelöltet, Borsós Beátát támogatta. Mind a kilenc tag Borsósra szavazott, Őze egy szavazatot sem kapott.
Vágólapra másolva!

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszín és Művészetek házának 2011 óta Borsós Beáta az igazgatója. Azóta a színházban komoly szakmai munka folyt. Bár a Bartók Kamaraszínház addig főként vendégelőadásokat és közös produkciókat játszott, de volt egy saját kis társulata. Ebből mára egy önálló produkciókat létrehozó, alapvetően a saját társulatával dolgozó színházat hoztak létre - erről a szakmai munkáról az Ellenfénynek mesélt Borsós Beáta művészeti vezetője, Dobák Lívia, aki szerint nehéz volt magukat színházként elfogadtatniuk, de végül sikerült:

azaz akárhogy is nézzük, egy művelődési ház volt. Mi ebből hoztunk létre egy színházi műhelyt" - mondta.

A színházban komoly munkat folyt, a nézőszámo kis nőttek Forrás: All rights reserved./Ori Gyorgy/ Bartók Kamaraszínház Facebook

A szakmai bíráló bizottság február végén hallgatta meg a két az igazgatói székre pályázó két jelöltet.

Itt 9:0 arányban Borsóst támogatták.

Ezek után a közgyűlés mégis Őze Áront nevezte ki a színház igazgatójának.

Ehhez az is kellett, hogy két olyan ember szavazzon Őzére, aki korábban a szakmai testületben még Borsós Beátát támogatta.

A döntést a Castellum.hu forrása szerint a társulat mély megrendüléssel és döbbenten fogadta.

Egy szép történet vége

A Színházi Kritikusok Céhe elnöke, Stuber Andrea megkeresésünkre így kommentálta a hírt: „Az elmúlt öt évben a dunaújvárosi színházban átgondolt, alapos és türelmes művészi munka folyt önerőből. Egyértelmű volt a fejlődés, világosan látszottak az eredmények: a társulat színészei magasabb szakmai színvonalon dolgoztak, a közönség pedig egyre nyitottabb és befogadóbb lett. Egy szép, tartalmas közös történetnek vetett most véget az önkormányzat, ismeretlen okból.”