Új videoklippel rukkol elő a karakteres dalszövegeiről ismert zenekar, ezúttal a kétkezi munkásokként jelennek meg, és a munka becsületéről zenélnek. A zenekar péntek este óriási sikerrel lépett fel a soproni VOLT Fesztiválon, pont aznap, amikor a klipet is forgatták. A frontembert, Horváth Boldit kérdeztük Sopronban.

Hosszú napja volt a zenekarnak, reggel 8-tól kezdték el a forgatást Budapesten, és még Sopron felé, út közben is a klipen dolgoztak, valamint a fellépésük után is folytatódott a kreatív munka. Horváth Boldi azt mondja, nagyon szeretnék kihangsúlyozni, hogy

milyen fontos a jól végzett munka becsülete.

Bár a klipben kétkezi munkásokként pózolnak - velünk is ebben a szerelésben találkozott nem sokkal a soproni buli előtt - , építkezésen dolgoznak, stb., a daluk valójában mindenkinek szól, aki dolgozik, motivált és szeretné jól végezni a dolgát. Jövő héten jelenik meg a videó.

„Azt, hogy munkásruhában vagyunk, szimbólumként kell értelmezni, azt gondolom, bizonyos szempontból mindegy, hogy ki mivel foglakozik. Inkább az alapján lehet rangsorolni az embereket, hogy mennyire végzik becsülettel a munkájukat. Lehet pont ugyanannyira motivált és becsülettel dolgozó egy orvos, egy autószerelő, egy politikus vagy egy hulladékszállító autót vezető sofőr is." – mondja. Szerinte egy egészséges társadalomban mindenkinek a munkája ugyanolyan fontos kellene, hogy legyen, ez a fő üzenete a klipnek és a dalnak.

Tele van a koncertnaptár

A fesztiválszezonról azt mondta, ilyenkor él igazán a zenekar, szeptember végéig tele van a naptár, nagyon fárasztó, de természetesen imádják. Úgy érzi, kialakult egy olyan tendencia, hogy főleg tavasztól őszig fogyasztják igazán az élő zenét az emberek, ők is főleg ilyenkor tudnak találkozni a közönséggel. Sokfelé járnak, sokféle emberrel találkoznak, de szerinte földrajzi és társadalmi rétegtől függetlenül, nagyon nyitottan és jóízűen lehet zenélni az éppen aktuális közönségüknek.

Jövő héten jelenik meg az új klipForrás: Hankó Viktor - Origo

Arról is kérdeztük Boldit, hogy milyen emlékei vannak az idén 25. éves Telekom VOLT Fesztiválról. Bevallotta, hogy ő a legjobban a kisebb, bensőségesebb koncerteket szereti, de tény, hogy nagyon profi a VOLT, és az ilyen fesztiválok nagy előnye, hogy mások is megismerhetik a zenéjüket. Ő is egy csomó olyan előadót meghallgat ilyenkor, akiknek amúgy nem menne el a koncertjére. Azt is kiemelte, hogy a tavalyi nyár egyik legjobb hangulatú, legsikeresebb Kelemen Kabátban koncertje például valószínűleg a VOLT-on volt.

Élőben az igazi

Ahogy minden koncertjükre, úgy a VOLT-osra is speciális dallistával készültek, hosszú, másfél órás műsorral, szóval egy komoly lenyomatot kapott róluk a közönség. Nagyon odafigyeltek, nagyon sokat próbáltunk, mindig próbálják optimalizálni a műsorukat. Szerinte főleg az ilyen bulikon, koncert-szituációban ismerszik meg igazán egy zenekar, nem feltétlenül azzal, hogy kire hányan kattintanak a neten. Azt mondja, abból derül ki igazán, hogy egy banda mit tud, hogy milyen hangulatot teremtenek, hogyan szólnak élőben, megtörténik-e az a bizonyos varázslat a zenekar és a közönség között. Ők alapvetően erre koncentrálnak.

Főleg koncerten lehet igazán megismerni egy-egy zenekartForrás: Hankó Viktor - Origo

A pénteki koncerten egyébként ez tökéletesen sikerült az Origo benyomásai szerint, a Sziget terasz nevű helyszín dugig megtelt csápoló, tapsoló, éneklő rajongókkal, úgy érezzük, jövőre simán érdemes lenne a zenekart nagyobb színpadra állítani a Lővér Kempingben. A buli egyik különleges pillanata a Bonanza Banzai Induljon a banzáj! című legendás slágerének feldolgozása volt, amelyet, úgy tudjuk, a zenekar itt, a VOLT-on játszott először ilyen nagy közönség előtt, és legalább annyira felpörögtek tőle, mint a színpad előtt és mellett ugráló boldog tömeg.