Nézze meg a Trianon-dráma újabb előzetesét

2020.05.29. 09:38

Filmdráma készült a magyar történelem egyik legnagyobb hatású, sokat idézett beszédéről. Apponyi Albert gróf felszólalásának dramatizált rekonstrukciója A beszéd címet kapta. Nézze meg a film előzetesét!

Megkondultak a harangok, és a zászlókat félárbocra eresztették – száz éve gyászszünetet rendeltek el, mikor a vesztes világháborút követően a magyar békedelegáció aláírta a trianoni békeszerződést, és ezzel Magyarország elszenvedte történetének egyik legsúlyosabb traumáját. A magyar delegációt vezető Apponyi Albert gróf a vállalhatatlan békefeltételek miatti felszólalása azóta is a XX. századi magyar történelem egyik legnagyobb hatású beszéde. Ebből készült most, a békeszerződés aláírásának századik évfordulójára A beszéd című filmdráma.

A film forgatókönyvét Csillag Mano, Kálomista László és Dr. Máthé Áron írták, az alapját pedig a Magyar Királyi Külügyminisztérium által 1920-ban kiadott, A magyar békeszerződés című kiadvány adta. 

A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében című, 50 perces film premierje június 4-én, 20 óra 15 perckor lesz a Duna Televízióban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK