Ingyenes koncerteket adnak országszerte a Magyar Rádió művészei

2020.06.25. 10:25

Zenélő Magyarország címmel háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad péntektől Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara - közölte az MTVA Sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Háromnapos szabadtéri koncertsorozatot indít pénteken a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara. A sorozat a Zenélő Magyarország címet kapta, és Budapesten indul pénteken, majd 12 vidéki helyszínre látogat. Pénteken Budapesten, 3 helyszínen, majd szombaton és vasárnap az ország 12 különböző pontján zenélnek és énekelnek a zenekari és énekkari művészek kamara-formációkban. Budapest mellett a vidéki helyszíneket megközelíthetőség és a koncertekre alkalmas szabadtéri terek megléte alapján választották ki. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat.

Forrás: Facebook.com/MagyarRadioMuveszetiEgyuttesei

Kovács Géza, az Magyar Rádió Művészeti Együttesei ügyvezető igazgatója azt mondta, a szabadtéri koncerteken értékes és könnyen befogadható művek szólalnak meg, így többek között Bach d-moll kettősversenye, Mendelssohn Esz-dúr vonósoktettje és Mozart divertimentói, a kórus 24 tagja Kodály-, Purcell-, Vajda János- és Mendelssohn-műveket, valamint spirituálékat ad elő. Az is elmondta, hogy a művészek hónapokig bezárva gyakoroltak, most azonban a kényszerű helyzet lezárásaként, a szigorú előírásokat betartva az egész országot lefedő koncertturnén lépnek újra a közönség elé. A tervek szerint a turné a jövő hétvégén folytatódik az üdülőcentrumokban, így többek között a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Balaton környéki településeken.

A közönség a koncertek időpontjairól és helyszíneiről a radiomusic.hu honlapról, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook-oldaláról, vagy a helyi sajtó segítségével tud tájékozódni. 

további tartalmak a rovatból