Meghalt a híres DJ, José Padilla

Vágólapra másolva!
Meghalt vastagbélrák következtében a híres ibizai lemezlovas, José Padilla. A 64 éves zenész halálhírét a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra hétfőn a családja.
Vágólapra másolva!

64 éves korában meghalt a José Padilla. A híres ibizai DJ halálhírét a Facebookon közölte családja. A bejegyzés szerint Padilla vasárnap éjjel békésen, álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai mindenkinek köszönetet mondtak, akik adományaikkal és üzeneteikkel megpróbálták könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait.

Padilla 2019-ben járt utoljára Magyarországon, akkor a Nagyon Balaton programsorozat keretében Zamárdiban lépett fel. A spanyol dj nevéhez fűződik a több mint tucatnyi lemezből álló eklektikus válogatásszéria, a Café del Mar-sorozat, amely az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált.

José Padilla 1975-ben költözött Ibizára, de több mint másfél évtized telt el, mire a naplementéiről híres Café del Mar nevű szórakozóhely állandó lemezlovasa lett. Mivel csak a hajnali órákban kapott játékidőt, a napszakhoz illő, nyugodt hangulatú szettjeivel, és

az ebből válogató CD-sorozattal tette híressé a klubot és szerzett magának hírnevet.

A 2000-es évektől szólólemezekkel is jelentkezett.
Padilla július elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy vastagbélrákot állapítottak meg nála, és hamarosan megoperálják. Utoljára augusztus 20-án írt a követőinek arról, hogy a műtét után már otthon lábadozik, és remélte, hogy idővel felgyógyul.