Visszavonta Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét az MTVA, amit június 24-én vehetett volna át, mert kiderült, hogy a humorista legújabb színpadi megnyilvánulásai miatt mégsem méltó a díjra. Mint kiderült: májusban a 61 éves parodista a nemi szervét mutogatta a közönségének a színpadon. Eddig a hír, mondhatni, egy hétköznapi, politikamentes hír: egy sikeres humoristát a köztévé ki akar tüntetni, majd amikor időközben kiderül, hogy ez a parodista elfogadhatatlanul trágárkodik, visszavonják a kitüntetést. Normális döntés a díj odaítélése és természetesen normális döntés a díj át nem adása. Csakhogy ekkor jön a politikai ravaszkodás: Galla Miklós azt állítja, hogy ő azt hallotta, azért vonták vissza, mert csatlakozott Karácsony Gergelyhez. Később egyébként Galla azt is állítja, hogy ő nem csatlakozott Karácsonyhoz, ezt csak hiszik róla, és a téves hiedelem miatt vonták vissza. Természetesen kizárólag a trágárkodás az ok, Galla soha életében nem nyilvánult meg politikával kapcsolatban. (Amellett, hogy miért is feltételezi Galla a közmédiáról, hogy ilyen politikai döntést hozna?) De nézzük meg, a Holló Színház alapítója jelenleg milyen állapotban van, hogyan értekezik a fanszőrzetéről nyilvánosan - vagy éppen a péniszéről. Nem véletlenül 18 éven felüliek olvashatják az alábbi cikket.

„Jövő szombaton forgatjuk az új videó klipjeimet. Ilyen trikóban és pózban is fogok énekelni. Szeretem nem titkolni, hogy ennyire szőrös a hónaljam. Nyilvánosságra hozni, hadd lássa mindenki! Ezért ez a profilképem is. De lesznek meglepetések is. Vizuális karnevál..."- így szól Galla Miklós humorista májusi posztja.

Ez azonban csak egy, Galla Miklós utóbbi heteinek sajátos magamutogatása közül.

A Holló Színház alapítója, korábbi posztjában egy koncertfelvételből oszt meg részletet, ebben sem tud elszakadni alsónadrágja és hónaljszőrzete taglalásától.

„A műsor felénél (45 perc) levettem a piros trikót. Szívesen mutatom a közönségnek, hogy a köldököm alatt elkezdődik, hozzásimul a testemhez és fehér az alsónadrágom. Szeretem így vállalni mindenki előtt. A hónaljszőrzetemet is odaadóan mutatom."

Galla Miklós június 24-én vehette volna át a Karinthy gyűrűt, humorista tevékenységéért, de a díjat odaítélő MTVA visszavonta az elismerést Gallától. Indoklásuk szerint „közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével".Galla ugyanis a Fészek Kulturális Klub egyik előadásában kollégáit is megdöbbentette azzal, hogy - ahogy a Blikk fogalmazott - "elővette a nemi szervét és fel is húzta rajta a bőrt" a közönség előtt. A társulat utána közleményben tiltakozott Galla trágárkodása ellen, azt állítva, hogy nem is tudták, hogy Galla erre készül.

A humorista szerint ő egy művész, és köztudott róla, hogy exhibicionista. Így védekezett. Meg persze a politikát is megpróbálta belekeverni.Szerinte a díj visszavonásának valódi oka az, hogy összemosták személyét Karácsony Gergely által nemrég bejelentett 99 kampányával. Ez azonban hazugság - a nemlétező politika mögé próbált Galla bújni, egy rövid ideig. Ráadásul, később ő maga ismerte el, hogy semmi köze Karácsonyhoz. 

Piros nadrágban mutogatja fanszőrzetét Galla MiklósForrás: Origo

"Már megint nem öltönyben vagyok. Így léptem fel 200 ember előtt, hogy kilátszott a komplett fanszőrzetem. Alatta pedig a piros alsónadrágomban kirajzolódott a nemi szervem körvonala. Belülről feszítette az alsónadrágomat. Örömmel teszem föl, szeretek így kitárulkozni. Élvezem, hogy BÁRKI láthatja. A mozdulatból egyértelmű, hogy éppen dalt adok elő. A képet bárki bárhova fölteheti, megköszönöm." - írta Galla Miklós Facebook-oldalán. Ez a Galla Miklós kétségtelenül nem az a Galla Miklós, akire a közönség szívesen emlékszik...

Forrás: Facebook/Screenshot

Úgy látszik, a hónalj- és fanszőrzete kimeríthetetlen téma, a facebookon erről különösen szívesen értekezik.

„Nem kell mindig vigyorogni! Az önálló estemben, ha a képen látható módon már hatszor, hosszan megmutattam, hogy ilyen dúsan szőrös a hónaljam, akkor hetedszer is megteszem, mert nem tudom megunni. Itt éppen olyan jelenet van, hogy nem adok elő semmit, csak kérem, hogy fotózzanak, videózzanak. Nem mosolygok, mert érzéki gyönyört élek át amiatt, hogy 200 ember és néhány barátom, családtagom ilyen pózban lát. Facebookra is nagy-nagy öröm föltenni a képet. Kérem, aki tudja, terjessze. Bárhová föl lehet tenni, megköszönöm. Szeretem, ha terjed, hogy az ismert Galla Mikinek bevállalós a hónaljszőrzete. Nagyon büszke vagyok rá!"- áll az írásában.

A legutóbbi facebook-bejegyzésében már védekezett, szerinte a nézőtéren csak ismerősei ültek.„Mához egy hétre kérem a teljesen ok nélkül visszavont, 40 év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet!"- követelőzik Galla Miklós.
Egy televíziós interjúban, az ATV-ben bocsánatot kért, majd mutogatta az ujját, hogy oda kéri gyűrűt. Ha megnézzük furcsa tekintetét, azért eléggé látszott rajta: pontosan tudja, hogy trágárkodásával tényleg méltatlanná vált a díjra.

Ami miatt az egész eset érdekes: az Galla Miklós reakciója. A közmédia hoz egy nagyon logikus döntést - egy díjra méltatlanná váló embertől méltatlanságra hivatkozva visszavonnak egy díjat - és utána az érintett személy a baloldali politika karjaiba próbál futni. Mégha csak kis időre is.

Nyilván mindenki annak örülne, ha az elmúlt hetek trágárkodásait minél hamarabb el lehetne felejteni. Ez azonban már Galla Miklóson múlik.