Unokájára hagyta vagyonát és adósságát is Oszter Sándor

Oszter Sándor
Vágólapra másolva!
Mesés vagyont, de nagy adósságot is hagyott maga után Oszter Sándor. A színész egy barátja kedvéért vett fel több tízmillió forintnyi hitelt, de azt a diósjenői vadászkastélyának áruba bocsátása után sem tudta kifizetni - írta a Borsonline.
Vágólapra másolva!

Oszter Sándor mesés vagyonának alapját képezte a 2004-ben megvásárolt diósjenői vadászkastély és a hozzá tartozó hatalmas birtok. A legendás színész mondhatni milliárdos örökséget hagyott maga után, de valójában

nem biztos, hogy örököse, vagy örökösei könnyű helyzetben vannak

- írja a lap.

A vadászkastélyt ugyanis hatalmas összegű tartozás terheli, amit Sándor 2009-ben egy közeli barátja megsegítésére vette fel. A 315 ezer svájci frank törlesztőrészleteit nem fizette a „jóbarát", aki szó szerint fel is szívódott, nagy bajban hagyva ezzel legendás színészt és feleségét, hiszen a birtok tulajdoni lapjának tanúsága szerint Failoni Donatella adóstársként szerepel a hitelfelvételben.

A színész 2010-ben eladásra kínálta a vadászbirtokot. 750 millió forintot kért érte, de két évvel később úgy döntött, 492 millióért is viheti bárki, de a birtok így sem kelt el. A színész 2015-ben azt mondta, hogy a svájci hitelt forint alapúra váltotta, fedezetül pedig felkínálta erdőit, szántóit, egyéb ingatlanjait, egyúttal kijelentette, hogy mindent rendezett.

Oszter Sándor Forrás: MTI/Beliczay László

Megnevezte az örökösét

Oszter Sándornak határozott elképzelése volt arról, hogy kire hagyja hatalmas, saját bevallása szerint is milliárdos vagyonát. A színész 2019-ben egyértelművé tette, hogy

végrendeletében unokáját, az akkor 9 éves Hunort nevezte meg kizárólagos örököseként.

Írtam végrendeletet, úgy döntöttem, hogy én mindent az unokámra hagyok. Nem biztos, hogy jól cselekszem - mondta két évvel ezelőtt a Tényeknek adott interjújában a színészlegenda, aki azt sem titkolta, hogy vannak benne kételyek a döntését illetően. Félt ugyanis, hogy a mesés vagyon nem lesz jó hatással egyetlen unokájára, Oszter Alexandra kisfiára.

Nem szeretnék ekkora felelősséget róni Hunorra, így arra jutottam, hogy

nem egyszerre, hanem apránként, havi apanázsban fogja megörökölni az Oszter-vagyont

- mondta a színész.