Különleges premier az Operettben: Az orfeum mágusa fantasztikus látványvilággal nyűgözi le a nézőket

Vágólapra másolva!
Péntek este a közönség ismét birtokba veheti a Budapesti Operettszínházat, Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes főigazgatása alatt jól bevált hármas szereposztásban bemutatják Orbán János Dénes Kossuth-díjas drámaíró, műfordító és Pejtsik Péter Az Orfeum mágusa című nagyoperettjét. Az előadást Bozsik Yvette Kossuth-díjas rendező, koreográfus állítja színpadra.
Vágólapra másolva!

A péntek esti premieren a teátrum sztárjai varázsolják el a közönséget. Ferenczfy-Kovács Attila Kossuth- és Balázs Béla-díjas építész, díszlet- és látványtervező színpadra álmodott játéktereiben megelevenedik az Orfeum szelleme és a Kis Konstantinápoly elbűvölő világa, Berzsenyi Krisztina jelmeztervező kosztümjeinek sokszínű kavalkádjával együtt, amely megidézi a kor divatját, de megjeleníti a mai trendek vonalait is.

Az Operettszínház ősbemutatója a 2023/2024-es színházi évad legkülönlegesebb produkciója. A Kiss-B. Atilla által megálmodott nagyívű színházi vállalkozás időzítése nem véletlen, hiszen az Operettszínház idén ünnepli százéves jubileumát,

Magyarország Kormánya pedig a 2023-as évet a magyar operett évének nyilvánította.

E nemes összművészeti műfajnak 1923-tól ad otthont a teátrum épülete, melynek története összefonódott Somossy Károly életével, aki 1894-ben épp ezen a helyen nyitotta meg Orfeumát.

A Budapesti Operettszínház premierjein Pfeiffer Gyula Liszt Ferenc-díjas karmester, fő-zeneigazgató és Tassonyi Zsolt karmester zenei vezetésével majdhogynem az egész társulat színpadra lép.
Közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara, Énekkara, Balettkara és Musical Együttese. További munkatársak: Szabó Mónika - karigazgató, Dreiszker József - világítástervező, Somfai Péter - vizuális hatások, Jenei Petra – jelmeztárvezető, Veréb Diána - jelmezkivitelező, Németh Zsuzsanna - koreográfus-asszisztens, Lenchés Márton és Nagy Bea - rendezőasszisztensek, Tucker András - a rendező munkatársa, Krizsán Dániel és Gombai Szabolcs - a koreográfus munkatársai.

Az előadás rendezője és koreográfusa Bozsik Yvette Kossuth-díjas színházi alkotó

A színház főigazgatója korábban elmondta, hogy unikális mű született, amelynek minden dallama hiteles és minden szövegrészlete sokatmondó, többrétegű jelentéstartalommal. Aki csupán önfeledt szórakozásra vágyik, ugyanúgy élvezni fogja az előadást, mint az a néző, aki szellemi gyöngyszemek után kutatva felfejti a darab mélyebb rétegeit.

Utcabál is kapcsolódik az előadáshoz

A premierhez kapcsolódóan fergeteges utcabált is rendeznek, a Nagymező utcában és a teátrum előtti téren, ahol bámulatos ügyességű tűzzsonglőrök és félelmet nem ismerő artisták meghökkentő és ámulatba ejtő produkciói színesítik a estét.

Lesz kikiáltó, dobos és trombitás is gondoskodik a felejthetetlen hangulatról, de ha ez mind nem lenne elég, felavatják Somossy Károly szobrát, és különleges meglepetések is várják az érdeklődőket.