A jelek szerint teljes titokban készülnek a gyászszertartásra, a tisztelők, a barátok eddig hiába várták, hogy megtudják, mikor búcsúzhatnak el a nemzet színészétől - írta a Blikk.

Ahogy azt az Origo is megírta, Máthé Erzsi, a nemzet színésze május 8-án este, 95 éves korában halt meg, de temetéséről azóta sincs hír.

A Kossuth-díjas művésznőt rengetegen szerették, így sokan szeretnének végső búcsút venni tőle. Egyelőre azonban nincs publikus információ a temetésről, még az egykori pályatársai sem tudják, mikor kísérik végső útjára a  színésznőt. A jelek szerint teljes titokban készülnek a gyászszertartásra.

Nyertes Zsuzsa és Fodor Zsóka, akik mentorukként tekintenek a művésznőre,  ők sem kaptak értesítést. Kossuth-díjas kolléganője, Pásztor Erzsi is sok szép pillanatot köszönhet a színésznőnek, mégsem tudja, mikor lesz a temetés.

Még nem kaptam információt erről, de Erzsi meglehetősen szélsőséges volt ebben a tekintetben... és ezt a szó jó értelmében mondom. A művészetén kívül sosem szeretett a nyilvánosság előtt szerepelni, így el tudom képzelni, hogy: rendelkezett arról, zárt körű temetése legyen – mondta a Blikknek Pásztor Erzsi.