Még a barátai sem tudják, mikor temetik Máthé Erzsit

Máthé Erzsi, színész, színművésznő
Budapest, 2014. szeptember 10. Máthé Erzsi színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
A jelek szerint teljes titokban készülnek a gyászszertartásra, a tisztelők, a barátok eddig hiába várták, hogy megtudják, mikor búcsúzhatnak el a nemzet színészétől - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, Máthé Erzsi, a nemzet színésze május 8-án este, 95 éves korában halt meg, de temetéséről azóta sincs hír.

A Kossuth-díjas művésznőt rengetegen szerették, így sokan szeretnének végső búcsút venni tőle. Egyelőre azonban nincs publikus információ a temetésről, még az egykori pályatársai sem tudják, mikor kísérik végső útjára a színésznőt.

A jelek szerint teljes titokban készülnek a gyászszertartásra.

Nyertes Zsuzsa és Fodor Zsóka, akik mentorukként tekintenek a művésznőre, ők sem kaptak értesítést. Kossuth-díjas kolléganője, Pásztor Erzsi is sok szép pillanatot köszönhet a színésznőnek, mégsem tudja, mikor lesz a temetés.

Még nem kaptam információt erről, de Erzsi meglehetősen szélsőséges volt ebben a tekintetben... és ezt a szó jó értelmében mondom. A művészetén kívül sosem szeretett a nyilvánosság előtt szerepelni,

– mondta a Blikknek Pásztor Erzsi.