101 évesen halt meg a világ legidősebb aktív színésze

2016.10.31. 11:42

Vlagyimir Zelgyin 71 évig volt tagja az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színháza társulatának. Vezető színészként a színpadon ünnepelte a 101. születésnapját. A Guinness Rekordok Könyve szerint ez idáig Zelgyin volt a világ legidősebb aktív színésze. 

Vlagyimir Zelgyin egykori szovjet és orosz színész 101 évesen, hétfőn halt meg Moszkvában. A Guinness Rekordok Könyve eddig őt tartotta számon a világ legidősebb aktív színművészeként.

Vlagyimir Zelgyin 71 évig volt tagja az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színháza társulatának, amelynek vezető színésze volt. 101. születésnapját

a színpadon ünnepelte.

Ráadásul a Táncok a tanárral című darab címszerepével, amelyet 95. születésnapja alkalmából állított színpada Jurij Guszman rendező.

2Vlagyimir Zelgyin 101 évesen, 2016 februárjábanForrás: RIA Novosti/Vitaliy Belousov

Zelgyin utolsó éveiben is teljesen aktív színész maradt. Több színházi szerep mellett A La Mancha-i ember című musicalben egyszerre alakította Cervantest és Don Quijotét. Az orosz közönség nagyon jól ismerte, hiszen már az 1940-es évek óta több népszerű filmben is szerepelt. Zelgyin 2017. február 10-én lett volna 102 éves. Búcsúztatása csütörtökön lesz a moszkvai Novogyevicsij temetőben.