Vörös tonhal lenolajjal, salátákkal, és fekete ribizli ecettel - Spirit Hotel, Sárvár

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • vörös tonhal filé
  • csírákForrás: Origo
  • füge
  • papaya
  • friss fűszernövények
  • bébispenót
  • lenolaj
  • ecet
  • ruccola
  • salátmix
  • frizésaláta
  • színes bors
  • citrom
  • lime
  • retek
  • újhagyma


Hogyan kell elkészíteni?


A tonhal filét szeleteljük fel, kenjük be 1-2 csepp lenolajjal, majd színes borsba nyomkodjuk bele minden oldalát. Melegítsünk egy kevés olajat serpenyőben, majd úgy süssük a borsban megforgatott filét úgy, hogy minden oldalát 10 másodpercig hagyunk sülni (vagy számoljunk el magunkban 10-ig). Levéve a tűzről, sokkoló hűtőbe tesszük (mivel a háztartásokban általában nincs ilyen speciális konyhai eszköz, várjuk meg, míg kissé kihűl a hal és csak azután tegyük hűtőbe, de télen ki lehet tenni az erkélyre / teraszra is). Hámozzuk meg a papayát, majd kockázzuk fel. Szeleteljük fügét, a retket, az újhagymát, és egy tányérra ruccolával és bébispenóttal elkészítjük a vörös tonhal salátaágyát. A lehűtött filét felszeleteljük, és ráhelyezzük a tányérra, majd megszórjuk a csírákkal. Végül ribizli- és lenolajat csurgatunk a tetejére.