[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] motor> !ALROVAT_NEVE

autó címlap Forma-1 Garázsmenet Tesztek Videók Retro Mobil Új Peugeot 308 (x)
Szabó AttilaBertalan Gábormotormotorsuliiskolavédelem

Motorsuli: kezünk-lábunk védelme

2006.04.11., 14:44|Utolsó módosítás:2006. 04. 11., 14:44|

Motoros iskolánk következő részében a védőruházat két nagyon fontos, ám sajnos sokszor mellőzött darabjáról van szó, nevezetesen a protektoros kesztyűről és csizmáról. Aki kérdez, Bertalan Gábor, aki válaszol, Szabó Attila. Játék és muzsika tíz percben.

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

Sokan sajnos megállnak a bukósisak és - jó esetben egy protektoros - dzseki vásárlása után, pedig azért akad még egy pár testrészünk, amelynek nem árt a védelem egy esetleges esés során. A megfelelő anyagból készült és protektorokkal kitömött kesztyű fontosságát ugye nem kell hangsúlyozni, hiszen egy esés során önkéntelenül is kezünket, tenyerünket rakjuk le elsőnek, hogy tompítsuk a zuhanást. Egy bicajozás esetében ez még megúszható néhány fájó horzsolással, ám ha 100 km/óra környékén szalad alattunk az aszfalt, nem árt valami hatékonyabb védelem.

Akárcsak a - korábban alaposan kivesézett - bukósisak esetében, a kesztyűk között is szerencsére óriási a választék, így bárki könnyedén kiválaszthatja magának a pénztárcájának és stílusának megfelelőt. Az ár itt is másodlagos szempont kell, hogy legyen, hiszen lehet, hogy egy néhány ezerrel olcsóbb kesztyű már néhány perc után feltöri az ember kezét, ami egy kiadós motorozás alkalmával több, mint kellemetlen.

A csizma kiválasztása során a legfontosabb paraméterek, hogy a lábbeli kényelmes legyen és megfelelően tartsa a bokát, illetve védje a sípcsontot. Eséskor sajnos jó sansszal szorul be a lábunk a motor alá, ezért az sem utolsó szempont, ha a bokát is védi néhány keményebb protektor. Ezekről beszél motorsulis sorozatunk jelen részében Szabó Attila oktatónk, aki természetesen most is ad néhány hasznos tippet extraként.

[origo]

Címlapsztori»

Forrás: Volkswagen A jó tanuló felel - Volkswagen Passat facelift menetpróba Mindenki ismeri, a céges flották elmaradhatatlan képviselője, kategóriájának etalonja, és nem mellesleg több mint 40 éve piacon van. Ez a Volkswagen Passat, melynek ...

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Alexander Joe Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

További adatok » Időjárás »