Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

London is a terroristák célpontja volt

Vágólapra másolva!
Az indiai hatóságok letartóztattak egy terroristatevékenységgel gyanúsítható férfit, aki beismerte, hogy az al-Kaida merényletekre készült brit, ausztrál és indiai érdekeltségek ellen. A terroristák azonban a New York-i támadások hírére pánikba estek, és feladták tervüket.
Vágólapra másolva!

Lal Krisna Advani indiai belügyminiszter brit újságíróknak elmondta, hogy az indiai hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki kapcsolatba hozható Oszama bin Laden terroristaszervezetével, az al-Kaidával.

A letartóztatott férfi bevallotta, hogy a terroristák nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Indiában is terveztek öngyilkos merényleteket. Támadás készült a londoni Parlament, illetve a Tower-híd, a melbourne-i Rialto tornyok, az új-delhi parlament épülete és más amerikai célpontok ellen is.

A The Daily Telegraph brit napilap szerint a férfi, aki állítólag Nagy-Britanniában és Ausztráliában kapott pilótakiképzést, szeptember 11-re két jegyet foglaltatott a London-Manchester között közlekedő járatra. Társaival azt tervezték, hogy eltérítenek két gépet, és a londoni Parlament épületébe, valamint a Tower-hídba vezetik azokat. Már egy londoni repülőtéren beszállásra várakoztak, amikor a New York és Washington elleni terrortámadások híreit meglátták a televízió képernyőjén. A férfi és társai pánikba estek, és felhagytak tervükkel. Elmenekültek a repülőtérről, és külön utakon elhagyták Nagy-Britanniát.

A férfi 10 nappal a merényletek után tért vissza Bombaybe, ahol rendszeresen változtatta szálláshelyét. A hatóságok október 9-én vették őrizetbe - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről