Őrizetben a Williams-gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
A rendőrség őrizetbe vett egy 24 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a két teniszsztár, Serena és Venus Williams nővérét. A 31 éves Yetunde Price-t Los Angeles külvárosában lőtték le egy utcai vita során.
Vágólapra másolva!

A hatóságok részleteket nem közöltek a letartóztatásról. Csupán annyit árultak el, hogy egy 24 éves férfiról van szó, akit Aaron Michael Hammernak hívnak.

A világhírű teniszezők nővérét a Los Angeles vonzáskörzetéhez tartozó és rossz közbiztonságáról ismert Comptonban lőtték le vasárnap, amikor egy sportautóban utazott egyik barátjával. A lövések akkor dördültek el, amikor Price és barátja vitába keveredett néhány helybélivel. Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó tanúk azt mondták, hogy 20 lövést hallottak. Yetunde Price a felsőtestén sebesült meg súlyosan, és a kórházba szállítás után meghalt.

A rendőrök őrizetbe vették a nővel utazó 28 éves férfit, Rolland Wormleyt is. Róla kiderült ugyanis, hogy csak feltételesen van szabadlábon, és hogy feltehetőleg neki is köze volt, ahhoz, hogy kirobbant a lövöldözés.

A Williams lányok Comptonban nőttek fel, de amikor Serena és Venus egyre nagyobb sikereket ért el, a család Floridába költözött. Az ápolónőként dolgozó Price maradt Kaliforniában, testvéreit ugyanakkor rendszeresen elkísérte a nagyobb versenyekre.

A tragédia hírére az egész Williams család Los Angelesbe repült. "Szörnyű nap ez számunkra. A hír megrázott bennünket. Elvesztettük szeretett Yetundénkat. Most semmi sincs, ami enyhítené fájdalmunkat" - áll az utóbbi hónapokban sokat sérült két teniszsztár közös közleményében.