Már nem keresik a szerencsétlenül járt hegymászót

Az osztrák hatóságok leállították annak a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak a keresését, aki szerdán tűnt el le Ausztria legmagasabb hegyén. A mentőalakulatok munkáját mindvégig megnehezítették a rossz időjárási körülmények. A keresést azért állították le, mert a mentőcsapatoknak már semmilyen támpontjuk nem volt, hogy hol tűnhetett el a magyar alpinista.

Leállították a kutatást az Ausztria legmagasabb hegycsúcsánál eltűnt magyar hegymászó után - adta hírül vasárnap az APA osztrák hírügynökség. A 30 éves magyar operatőr szerdán zuhant le a hegyről mintegy 3600 méteres magasságban. A hírszolgálati iroda szerint a hegymászó 27 éves rendőr társával együtt indult a Grossglockner csúcsa felé, jóllehet a helyiek az rossz időjárási viszonyokra hivatkozva nem tanácsolták ezt. Az osztrák csendőrség szerint a magyar alpinisták felszerelése hiányos volt, de arról nem szóltak a híradások, hogy ez pontosan mit jelent.

Az osztrák hegyi mentők már szerdán a csúcs felé indultak a szerencsétlenül járt magyar felkutatására, azonban a roszz időjárás miatt félbe kellett szakítani akciójukat. Azóta is csak helikopterekkel tudták keresni az eltűnt magyart, mert a lavinaveszély és a sűrű hóesés megakadályozta a gyalogos kutatást. A kutatás vasárnap azért állították le, mert a mentőalakulatoknak semmilyen támpontjuk nem volt arra vonatkozóan, hogy hol lehet a magyar alpinista. Az osztrák hírügynökség vasárnapi jelentésében a heiligenbluti rendőrség egyik beosztottját idézte, aki szerint a szerencsétlenül járt magyart valószínűleg egy lavina hótömege temette be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK