A New York-i tűzoltóparancsnok szerint feltehetően gázrobbanás következtében dőlt össze egy háromszintes épület a városban. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek részletek.

Összeomlott egy háromszintes épület hétfőn New York Manhattan negyedében - közölte a tűzoltóság. Az amerikai nagyváros tűzoltóparancsnoka közölte, feltehetően gázrobbanás történt. A Fehér Ház közlése szerint a jelek szerint az estnek nincs köze terrorcselekményhez. Áldozatokról, illetve arról, kik és hánya tartózkodtak az épületben, egyelőre nem érkeztek részletek.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a környéken tartózkodók azt mondták, hogy egy nagy robbanást hallották, de az egyelőre nem tisztázott, hogy a detonáció azt megelőzően vagy az után következett-e be, hogy tűz ütött ki az épületben. Egy szomszédban lakó férfi, a hírügynökségnek azt mondta, fülsüketítő robbanást hallott, majd az egész épület felrobbant a szeme láttára.

Beszámolók szerint egy orvosi rendelő és egy szépségszalon is volt az épületben. A romok felett sűrű, sötét füstoszlop gomolyog Manhattan East Side részében, a Park és a Madison sugárutak közötti 62. utcában. A helyszínre mentők, tűzoltók, rendőrautók és mentőegységek érkeztek.

[origo]/MTI