Az Interfax orosz hírügynökség szerint 169 emberrel a fedélzetén zuhant le egy orosz utasszállító. A gép Ukrajna fölött tűnt el a radarról. Az utasok között több tucat gyerek is volt. A repülő katasztrófáját az előzetes vizsgálat szerint villámcsapás okozhatta.

Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép a kelet-ukrajnai Donyeck térségében. A gépen tartózkodók számáról több hír érkezett. Az Itar-Tassz orosz hírügynökség 161 utasról és 10 fős személyzetről tud, az Interfax délután, pontosított jelentése szerint pedig 169-en tartózkodtak a gépen.

Az Interfax úgy tudja, az utasok között 39 gyerek volt, a repülőtéri adatok szerint viszont legalább 45 gyerek volt a gépen. A helyszínre érkező ukrán mentők eddig 30 ember holttestét találták meg, de az Interfax szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak: senki nem élte túl a katasztrófát. Az utasok között orosz állampolgárok mellett hollandok is voltak.

A TU-154-es gép a Moscownews szerint az orosz üdülőváros, Anapa és Szentpétervár közti menetrend szerinti járat volt. A repülő legénysége vészjelzést küldött a légiirányításnak, majd eltűnt a radarképernyőről.

Az Interfax az orosz rendkívüli ügyek minisztériumára hivatkozva korábban azt írta, hogy a repülő viharba került. Az előzetes vizsgálat szerint villámcsapás okozhatta a gép katasztrófáját. Lezuhanás után a gép teste lángba borult.

Azt kizárták az orosz hatóságok, hogy terrorakció történt volna.