Felteheteőn lelőtte egy társát, majd bevette magát egy épületbe egy bűnöző japánban. A rendőrök 15 órán keresztül néztek farkasszemet a fegyveressel, aki egy tokiói külvárosi épületben húzódott meg. A rátörő kommandósok végül félholtan találtak rá, mivel öngyilkosságot kísérelt meg.

Fél napos ostrom után fogott el szombaton a tokiói rendőrség egy gengsztert, aki bevette magát egy épületbe, miután vélhetően agyonlőtte egyik társát. A férfi kilenc lövést adott le az épületet körülvevő rendőrökre, de csak egy rendőrautót találtak el a lövedékek. A kommandósok végül behatoltak az épületbe, de a férfi időközben öngyilkosságot kísérelt meg.

A rendőrök 15 óra szembenállást követően, könnygázgránátokat is bevetve rohamozták meg a külvárosban álló épületet. A bűnözőt kezében fegyverrel, a földön fekve, fején golyó ütötte sebbel találták és válságos állapotban szállították kórházba. Feltételezések szerint a gengszter - mielőtt elbarikádozta magát - agyonlőtte egy közeli kisvárosban egy társát. A hatóságok azt próbálják kideríteni, hogy a bűnbanda belviszálya állhat-e a háttérben.

Japánban rendkívül szigorúak a fegyverviselési szabályok, a legálisan tartott fegyverek nagy többsége vadászok, illetve a rendőrség kezében van. A tokiói lövöldözést néhány nappal megelőzően a nyílt utcán lelőtték Nagaszaki polgármesterét, és ez arra indította a politikusokat, hogy még szigorúbb korlátozásokat vezessenek be a fegyvertartásra.