Békére cserélné az atomot Bush Észak-Koreával

Vágólapra másolva!
George Bush amerikai elnök bejelentette Sydneyben, hogy az Egyesült Államok hajlandó megfontolni egy szabályos békeszerződés megkötését Észak-Koreával. A szerződést akkor kötnék meg, ha az ázsiai ország felhagy atomfegyver-programjával.
Vágólapra másolva!

Hajlandó felajánlani George Bush egy új koreai-félszigeti "biztonsági tervet", ha Phenjan teljesíti vállalását atomfegyver-programja leszereléséről. Az amerikai elnök erről a dél-koreai kollégájával, Ro Mu Hjonnal rendezett tárgyalásán beszélt az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés fórumán. Mint mondta, egy végleges szerződésre gondol, amely felváltaná az 1950-53 közötti, koreai háborút lezáró tűzszüneti megállapodást.

Bush bejelentette, hogy texasi birtokán találkozót szervez délkelet-ázsiai vezetők, köztük a mianmari katonai junta tagjai számára, annak ellenére, hogy Washington hevesen bírálja a mianmari vezetést a demokrácia lábbal tiprása miatt.

Közben Sydneyben tüntetők összecsaptak rohamrendőrökkel egy olyan szálloda előtt, amelyben a csúcsértekezleten részt vevő politikusok szállnak meg. Ennek előzménye, hogy a mintegy ezer tüntető összegyűlt egy parkban, majd egy hirtelen felhőszakadás hatására a tömeg elkezdett rohanni egy rendőrkordon felé.