Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Pusztít a dengue-láz Brazíliában

Vágólapra másolva!
Az év eleje óta csaknem ötvenen haltak meg dengue-lázban Brazíliában. A betegség terjed, minden órában ötvenen fertőződnek meg - az eddigiektől eltérően olyanok is, akik már egyszer átestek a lázon. A dengue-láz minden évben jelentkezik, de Rio de Janeiróban idén az átlagosnál jóval erősebben.
Vágólapra másolva!

Az év eleje óta legkevesebb negyvenhét ember halt meg dengue-lázban a brazíliai Rio de Janeiro államban - jelentették be brazíliai hivatalos források. A trópusi betegség tényleges halálos áldozatainak a száma a most bejelentettnek akár a duplája is lehet. 49 halálesetet ugyanis még vizsgálnak, hogy a szúnyogok terjesztette vírusfertőzésre vezethetők-e vissza.

Rio de Janeiro állam tisztségviselőinek beszámolója szerint óránként félszázzal emelkedik az újabb megbetegedések száma, s szokatlan módon olyanok is újra megfertőződnek, akik már egyszer átestek a betegségen. A fertőzés hozzávetőleg csak minden huszadik esetben jár halálos belső vérzéssel, de ez az arány növekszik.

Brazília egészét tekintve idén csökkent a dengue-lázas esetek száma a tavalyihoz képest, de ez alól kivétel Rio de Janeiro állam, ahol idén eddig több megbetegedést észleltek, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A kelet-brazíliai államban tavaly 31-en haltak meg a fertőzésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről