Veszélyes szélsőségest bombáztak le Pakisztánban

Vágólapra másolva!
A Nagy-Britanniából az Egyesült Államokba repülő gépek felrobbantására szőtt 2006-os összeesküvés kulcsfigurája, Rasíd Raúf az egyik áldozata a szombaton reggel pakisztáni területen végrehajtott amerikai légicsapásnak - közölte egy pakisztáni hírszerzési forrás.
Vágólapra másolva!

Egy pilóta nélküli amerikai repülőgép rakétákat lőtt ki Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében fekvő észak-vazirisztáni törzsi területen, Alihél városában lévő célpontokra. A támadásban négy ember veszítette életét.

A légicsapásban Rasíd Raúf mellett életét vesztette egy egyiptomi iszlamista szélsőséges, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagja, Abu Zubair al-Maszri is.

A pakisztáni származású brit iszlamistát, Rasíd Raúfot 2006 augusztusában vették őrizetbe Pakisztánban. Azzal gyanúsították, hogy kapcsolatban áll az al-Kaidával, és kulcsszerepet játszott a 2006-os merénylettervben. Ám 2007 decemberében sikerült megszöknie fogságából.

Rasíd Raúf kézre kerítése annak idején további 20 gyanúsított, köztük fivére, Tajjib elfogásához vezetett Nagy-Britanniában.