Magyar lány lehetett egy New York-i kritikus szexrabszolgája

Vágólapra másolva!
Egy 21 éves magyar lányt tartott szexrabszolgaként házába zárva egy ismert New York-i étteremkritikus. A lány titkárnői munkára érkezett New Yorkba, a férfi 20 ezer dolláros évi fizetés ígéretével csábította a házába. A feleségével élő 65 éves férfi házából egy magyar ismerőse segítségével szabadult, ezután tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

Szexrabszolgát tartott egy 65 éves közismert étteremkritikus New York déli külterületén fekvő házában. A férfit azzal vádolják, hogy fiatal külföldi nőket alkalmazott, azonban a ház körüli munkák helyett legalább egyiküket szexrabszolgává tette - olvasható egy helyi lapban, a Lower Hudson Journal Newsban. Legutóbbi áldozata a rendőrség szerint egy 21 éves magyar nő.

A 65 éves vádlott Joseph Yannai a "Nemzetközi Szakács Ki Kicsoda 2004-2005" című könyv szerzője, feleségével él együtt, gyermekük nincs. Az étteremkritikust a megye illetékes ügyészsége szexuális bűncselekménnyel és illegális bevándorlók alkalmazásával vádolja.

A hatóságok szerint Yannai legutóbbi áldozatának, egy 21 éves magyar lánynak azt ígérte, személyi asszisztenseként fogja alkalmazni otthonában. A magyar lány egy au pair-közvetítő honlapon bukkant az amerikai férfi hirdetésére, aki fiatal nőnek adta ki magát. Azt írta magáról, hogy egy 65 éves üzletembernek dolgozik, aki személyi asszisztenst keres. Az állítólagos alkalmazott azt írta a lánynak, hogy havonta akár 2000 dollárt is kereshet, ha eljár dolgozni a férfihoz, ha azonban az üzletember házába költözve vállalja a munkát, minden költségét állják majd, és az év végén 20 ezer dollárt kap fizetségként. A lány az utóbbi lehetőséget választotta.

Miután idén február 18-án megérkezett Westchesterbe, hamar kiderült, hogy a férfinak más tervei vannak vele: csak néhány e-mailt írhatott, alig engedte a telefonhoz, nem kapott költőpénzt, és nem szállhatott fel a helyi buszokra sem. A 65 éves férfi "megfenyegette, és szexuális szolgáltatásokra kényszerítette az áldozatokat" - fogalmazott a kerületi ügyész, Janet DiFiore.

A magyar lány a házban több olyan fotóra is bukkant, amelyeken Yannai látható hálószobájában más fiatal nőkkel. Ekkor jött rá, hogy korábban hat vagy hét fiatal nő dolgozott a férfinak. A magyar lánnyal egy időben egy brazil nő is dolgozott a házban - közölte a rendőrség a Lower Hudson Journal News szerint. Jelenleg mindketten egy menedékházban élnek.

A lánynak végül egy másik magyar segítségével sikerült megmenekülnie. Mielőtt ugyanis elhagyta Magyarországot, kapcsolatba lépett egy szintén Westchester megyében dolgozó magyarral. Ő segítette a szökésben, majd azonnal a helyi rendőrőrsre ment, és feljelentést tett.

Yannai végül szerdán adta fel magát New York állam rendőrségének - közölte az üggyel foglalkozó nyomozó, Cornelius Merritt. Vádat emeltek ellene, és 100 ezer dollár óvadékért szabadlábra helyezték. Az első tárgyalást június 22-én tartják majd. A vádakért kiszabható legmagasabb büntetés hét év letöltendő fegyházbüntetés. Ügyvédje szerint Yannai minden vádat tagad. "Ebben az ügyben biztosan nem történt szexuális bűncselekmény, és senki nem tartott szexrabszolgákat" - fogalmazott.

A 65 éves férfi a Lower Hudson Journal News szerint hétfőn barátságosan fogadta házában az újságírókat - bemutatta nekik például a kutyáját -, a vádakat azonban nem kommentálta. A lapnak nyilatkozó szomszédok meghökkentek a vádakon, egyikük azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy a férfi bármi rosszat tett. Egy másik szomszéd hitetlenkedve csóválta a fejét, mondván, a férfi felesége "annyira kedves, szép és fiatal".