Helikopterrel kereshetik az eltűnt magyar hegymászókat

Vágólapra másolva!
Valószínűleg helikopterrel fogják keresni a délnyugat-kínai Szecsuanban eltűnt négy magyar hegymászót. A kínaiak harmincezer euróért tudnak olyan helikoptert biztosítani, amellyel a kutatás elvégezhető
Vágólapra másolva!

Valószínűleg helikopterrel fogják keresni a délnyugat-kínai Szecsuanban eltűnt négy magyar hegymászót. Ebben állapodtak meg a hozzátartozók Kínába érkezett képviselői, a családtagok és a kínai fél.

Sárközy Péter pekingi magyar főkonzul szerint a kínaiak harmincezer euróért tudnak olyan helikoptert biztosítani, amellyel a kérdéses helyen és magasságban a kutatás elvégezhető. A hegyen egyébként jelenleg is van fenn három kínai hegymászó, de pénteken a köd miatt nem jutottak messzire.

A magyar hegymászóktól utoljára október 22-én érkezett sms-üzenet Magyarországra, és tudni lehet, hogy aznap este mind a négyen táborhelyüknél tartózkodtak. A Global Times című kínai napilap pénteken a szecsuani hegymászó szövetség főtitkára megemlítette az október 22-23-i lavinaszerű jégomlást, és valószínűsítette, hogy a magyarok már nincsenek életben.