Eltűnt egy magyar kajakos Új-Zélandon

Vágólapra másolva!
Eltűnt egy magyar férfi Új-Zéland déli szigetén. A helyi rendőrség szerint a 41 éves férfi pénteken kibérelt egy kajakot, amit a Wakatipu tavon találtak meg az evezővel és a mentőmellénnyel együtt.
Vágólapra másolva!

Kajakozás közben eltűnt egy magyar férfi Új-Zélandon, a déli szigeten található Queenstown közelében - közölte helyi idő szerint hétfőn reggel a 3News rádió. A 41 éves Mudra Gellért Csabát pénteken délután láttak utoljára, amikor egy órára kibérelt egy kajakot - mondta Brian Cameron rendőr őrmester.

A kajakot a rendőrök este találták meg a Wakatipu tavon, a belseje száraz volt, és benne volt a lapát és a mentőmellény is. A rendőrség szerint Mudra tapasztalt kajakozó volt, aki 18 hónapja költözött a városba a feleségével. Az őrmester szerint a férfi depressziós volt, mert már hosszabb ideje nem talált munkát.

Cameron szerint a rendőrök nem zárják ki a lehetőséget, hogy Mudra partra szállt és elsétált, magára hagyva a kajakot. Aggodalomra adhat okot azonban, hogy csak könnyű ruházatot - farmert és pulóvert - viselt, mert éjszakánként hideg az idő a magas hegyek közt fekvő tó környékén.