Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Egy haiti férfi miatt vesztegelt több New Yorki-i repülőgép

Vágólapra másolva!
Kiürítették szombaton több órára a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik terminálját, miután egy haiti származású utas a biztonsági előírásokat megsértve bement a személyzeti bejáraton. Az incidens miatt több járat késve indult, a férfit őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Több órás fennakadást okozott a New York-i John F. Kennedy repülőtér egyik terminálján, hogy egy haiti származású utas a biztonsági előírásokat megsértve bement a személyzet számára fenntartott egyik bejáraton, a biztonsági szolgálat pedig emiatt kiürítette az épületet.

A rendőrség később közölte, hogy a férfit törvénysértés gyanújával őrizetbe vették. A rendőrség szerint a férfi a keddi haiti földrengés idején a karibi országban tartózkodott, onnan a szomszédos Dominikai Köztársaságba távozott, majd a floridai Orlandóba, onnan pedig New Yorkba repült.

A repülőtér biztonsági kamerái rögzítették, amint az utas helyi idő szerint szombaton délután belépett az American Airlines légitársaság járatait kiszolgáló terminálnál a szolgálati bejáraton. A biztonsági szolgálat emiatt kiürítette a terminált, átvizsgálta az épületet, s az utasokat csak újabb biztonsági átvilágítás után engedte vissza. Az ellenőrzés miatt több tucat járat késve indult.

A karácsony napján megkísérelt merénylet óta az egész Egyesült Államokban megerősítették a repülőtéri biztonsági intézkedéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről