Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Művészeti ágnak nyilvánította a bikaviadalokat a spanyol kormány

bikaviadal, Katalóniában megtiltották a bikaviadalokat, Barcelona, Jose Tomas a Leon Arénában
Vágólapra másolva!
Újraéledtek a bikaviadalokat övező viták Spanyolországban, miután a kormány művészeti ágnak és kulturális terméknek nyilvánította a látványosságot. A bikaviadalok rajongóinak tetszik a döntés, de az állatvédőket felháborította.
Vágólapra másolva!

Művészeti ágnak és kulturális terméknek nyilvánította bikaviadalokat a spanyol kormány, és bejelentették, hogy ezentúl nem a belügyminisztérium foglalkozik a bikaviadalokkal, hanem a kulturális tárca lesz felelős a terület "fejlődéséért és védelméért" - írja a Guardian.

A döntés megosztotta a spanyol közvéleményt. Tavaly Katalóniában már betiltották a viadalokat, ezért a támogatók - akik szerint a bikaviadal a spanyol hagyomány és kulturális identitás szerves része - azt remélik, hogy a kormány mostani döntésével elejét veszi a további korlátozásoknak.

Az ellenzéki, konzervatív párt ellenezte a kormány döntését, egy másik, a bikaviadalokat ellenző politikai párt szóvivője szerint pedig a kormány "teljesen nonszensz" döntést hozott, ami "a középkorba visz vissza minket". A viadal-ellenes szervezetek azt remélik, hogy a katalán példát több tartomány is követni fogja.

Az El País című lap tavalyi felmérése szerint a spanyolok 60 százaléka nem élvezi a bikaviadalokat, de 57 százalékuk nem értett egyet azzal, hogy Katalóniában betiltották őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről