Heves tűzharc volt Tripoli központjában

Vágólapra másolva!
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka heves tűzharc dúlt a kormányerők és a felkelők között Tripoliban. A kormányerők szerint több fontos várost is visszafoglaltak szombaton a tüntetőktől, akik ezt cáfolják.
Vágólapra másolva!

Több fontos várost is visszafoglaltak a lázadóktól a líbiai kormányerők szombaton - írja a BBC a líbiai állami televízióra hivatkozva. Kormányhivatalnokok szerint Závija, Misztráta, Rász Lanuf és az ország keleti részében lévő Tobruk is a Moammer Kadhafihoz hű erők ellenőrzése alá került. A lázadók azonban cáfolják a városok elvesztéséről szóló híreket, a BBC helyszíni tudósítói is azt állítják, hogy Rasz Lanuf és Tobruk továbbra is a felkelők kezén van.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka Tripoliban heves harcok dúltak. A BBC tudósítója szerint gépfegyverek és nehézfegyverek lövéseit lehetett hallani szerte a városban. A kormányszóvivő ezt cáfolta, a BBC-nek azt mondta, hogy az egész város az ellenőrzésük alatt van, a lövéseket pedig ünneplő emberek adták le.

A Sunday Times szerint a líbiai lázadók foglyul ejtettek nyolc brit kommandóst, akik a brit hadsereg különlegesen kiképzett alakulatának (SAS) voltak a tagjai. A brit védelmi minisztérium egyelőre nem reagált a hírre. A Sunday Times szerint a nyolcfős egység célja az volt, hogy a felkelők vezetőivel vegye fel a kapcsolatot.

Ha szeretne többet tudni az arab forrongások által érintett országokról, klikkeljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html