Felgyújtotta magát egy tibeti szerzetes

Vágólapra másolva!
Miután eloltották a tüzet, a rendőrök ütlegelték azt a tüntetőt, aki Tibet szabadságáért gyújtotta fel magát - derült ki szemtanúk elmondásából.
Vágólapra másolva!

Tibet szabadságáért gyújtotta fel magát Kínában egy volt buddhista szerzetes, az idén ez már a nyolcadik ilyen tiltakozás - közölte a londoni székhelyű Free Tibet (Szabad Tibet) jogvédő szervezet. A Reutersnek egy "Zorgyi" nevű, Indiába menekült aktivista írt az esetről, aki szemtanúk elbeszélését idézte.

A Reuters a szemtanúk elmondására hivatkozva azt írta, a rendőrök, miután eloltották a tüzet, ütlegelték a férfit. Hozzátették, hogy a tüntető túlélte az esetet, de nem tudni, hogy hova került utána.

A 19 éves Norbu Dathul a Tibet közelében lévő Szecsuan tartománybeli Aba város piacán élete feláldozásával próbált tenni a tibeti helyzet javulásáért. A férfi azt kiabálta, hogy "Tibetnek szabadságra van szüksége" és arra szólított fel, hogy térjen vissza a száműzött tibeti vallási vezető, a dalai láma - vált ismertté meg nem nevezett forrásokból a helyi Kirti buddhista kolostorban.