Testvére büszke a toulouse-i lövöldözőre

Vágólapra másolva!
Nem tudott öccse gyilkossági terveiről, de büszke rá, amit tett - mondta a francia nyomozóknak az összesen hét embert lelövő toulouse-i merénylő testvére. A férfit az után hallgatták ki, hogy robbanóanyagokat találtak az autójában.
Vágólapra másolva!

A touluse-i lövöldöző, Mohamed Merah bátyja azt mondta a francia nyomozóknak: büszke rá, amit a testvére tett - írja a brit Guardian online kiadása. A 23 éves Merahot csütörtökön lőtték le harmincórás kommandós ostrom után, toulouse-i házánál. Az algériai származású, de francia állampolgár merénylőt hét ember meggyilkolásával gyanúsítják. Hétfőn a rendőrség szerint ő lövöldözött egy toulouse-i zsidó iskolánál, ahol végzett három gyerekkel és egy rabbival, korábban pedig megölt három katonát Toulouse-ban és a közeli Montaubanban.

Testvérét, Abdelkader Merahot szombaton szállították Párizsba kihallgatásra, miután a rendőrség robbanóanyagot talált az autójában. A lelőtt lövöldöző barátnője őrizetben van, míg a testvérpár anyját szombaton szabadon engedték. A gyanú szerint Abdelkader az öccséhez hasonlóan kapcsolatban állt francia dzsihádista csoportokkal.

A Guardian egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja: a férfi rövid toulouse-i kihallgatásán világossá tette: büszke merénylő testvérére, és bevallotta, hogy segített ellopni azt a robogót, amelyet Mohamed mind a hét gyilkosságnál használt. Tagadta azonban, hogy tudott volna bátyja gyilkossági terveiről.

A toulouse-i merényletről szóló összes cikkünket itt olvashatja.