Magyar fiatalokat vertek meg Pozsonyban

Vágólapra másolva!
Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel. Az egyik megvert fiatal hozzátartozója szerint valószínűleg nem nemzetiségi indíttatású támadásról volt szó, mert nem is szólaltak meg magyarul. A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.
Vágólapra másolva!

Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel - adta hírül a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál a szerkesztőségükbe eljutatott levélre hivatkozva hétfőn.

A támadás vasárnap éjjel nem sokkal éjfél után történt a Pozsony óvárosában található Stefánik utcán. A 17 és 24 év közötti korú magyar fiatalok egy születésnapi házibulit követően döntöttek úgy, hogy valamelyik óvárosi szórakozóhelyen folytatják az ünneplést. A lap szerint az elnöki palota előtti téren "13-15 bőrfejű neonáci" hazafi azért támadta meg a magyar fiatalokat, mert azok magyarul beszéltek.

"Egy csoport bőrfejű támadt a gyerekekre, igazából azt sem tudták, miért" - mondta el az MTI-nek Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója. Hozzátette: nem hiszi, hogy a "bőrfejűek" amiatt támadták volna meg a fiatalokat, mert hallották volna magyarul beszélni őket. Rámutatott: "Már amikor meglátták azt a csoportot, mondták is egymás között, hogy: most talán jobb lesz nem magyarul beszélni."

Turján Melinda szerint a rendőrségnek jobban szemmel kellene tartania ezeket "a szélsőséges fiatalokat", mert a jövőben mások is áldozatául eshetnek.

"A 18 és 20 éves sértetteket két férfi támadta meg. Többször is ököllel arcon ütötték őket, majd addig ütlegelték a megtámadottakat, amíg azoknak sikerült elmenekülniük" - mondta el - a sértettek tanúvallomására hivatkozva - az MTI-nek Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrjárőr elővezette a gyanúsítottakat. A két támadót - ha bűnösségük bebizonyosodik - garázdaság miatt 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben. A két megvert fiú állapota az incidens után orvosi ellátást igényelt, ezt követően hazamehettek - fűzte hozzá.