Túl sokat sírt, megölték

Vágólapra másolva!
Egy ötéves gyerek halálával végződött egy pénteki rablás a brazil Sao Paulóban. A kisfiút azért lőtték fejbe a betörők, mert túl sokat sírt, és attól féltek, hogy a szomszédok felfigyelnek rá.
Vágólapra másolva!

A rendőrség négy embert gyanúsít azzal, hogy pénteken fejbe lőttek egy ötéves bolíviai kisfiút egy rablás során – írta a BBC. Az egyik szemtanú szerint hatan törtek be a házba, ahol a bolíviai család élt, és pénzt követeltek. A családtagok több mint 1500 dollárt adtak át a rablóknak, ők azonban többet akartak, és kést szorítottak a gyerek nyakához.

„Ne öljetek meg, ne öljétek meg az édesanyámat” – sírt a gyerek. A szemtanú szerint a rablók attól félhettek, hogy a sírásra felfigyelnek a szomszédok, ezért fejbe lőtték a gyereket. A rendőrség nem sokkal később letartóztatott négy embert a betörők közül. A család hat hónapja költözött a híresen erőszakos város keleti részébe, most pedig azon gondolkodnak, hogy melyik országba temessék el a fiukat. Egyelőre azonban ahhoz is anyagi segítségre van szükségük, hogy visszatérjenek Bolíviába.

A BBC szerint több tízezer bolíviai bevándorló él Sao Paulóban, a legtöbben nagyon szerény körülmények között. A betörés után néhány bevándorló a helyi rendőrőrs előtt tüntetett.