Nagypapa lett Bill Clinton

Marc Mezvinsky, looks at a video as he sits with his wife vice-chair Clinton Foundation Chelsea Clinton (C) and father -in-law former US President Bill Clinton during the 2014 Clinton Global Initiative annual meeting in New York September 24, 2014. AFP PH
Marc Mezvinsky, Chelsea Clinton és Bill Clinton
Vágólapra másolva!
Életet adott első gyermekének Chelsea Clinton. Bill Clinton volt amerikai elnök, valamint Hillary Clinton volt first lady és külügyminiszter lánya maga jelentette be az örömhírt szombaton Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A kislány a Charlotte Clinton Mezvinsky nevet viseli majd."Marc és én szeretettel, csodálattal és hálával telve ünnepeljük kislányunk születését" - írta Chelsea a közösségi oldalon.

A 34 éves Chelsea Clinton férje Marc Mezvinsky befektetési bankár. A boldog apa édesanyja képviselő volt, édesapja a Clinton-család régi barátja. Tizenéves koruk óta ismerik egymást, együtt jártak egyetemre is.

Marc Mezvinsky, Chelsea Clinton és Bill Clinton Forrás: AFP/Stephen Chernin

A Clinton-lány a családi alapítványnak dolgozik, de korábban az NBC televízió tudósítója is volt, ezt a munkáját a terhessége miatt adta fel. Nem kizárt, hogy 2017-től ő lesz az első olyan ember, akinek mindkét szülője saját jogán költözhetett be a Fehér Házba, miután édesanyja a várakozások szerint indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Hillary Clinton korábban egyértelművé tette, hogy unokája megszületését is meg kívánja várni az elnökjelöltségre vonatkozó döntésével.

Chelsea Clinton egy májusi interjúban beszélt arról, hogy maga is nyitott lenne a politikai karrierre, ha nem lenne elégedett az őt képviselő politikusokkal. Korábban a volt elnök lánya mereven elzárkózott attól, hogy szüleinek nyomdokaiba lépve választott tisztségre jelöltesse magát.