A beteg Janukovics úgy érzi, ő mindent megtett Ukrajnáért

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki vezetők meg csak önös érdekből tartják utcán a tüntetőket.
Vágólapra másolva!

Ukrajna vezetése teljesítette minden vállalt kötelezettségét a politikai válság rendezése érdekében, az ellenzék azonban tovább élezi a helyzetet – jelentette ki Viktor Janukovics elnök a honlapján csütörtökön megjelentetett üzenetében. Az éppen betegszabadságon lévő Janukovics azt írta, hogy a parlament amnesztiatörvényt fogadott el, "szavatolva ezzel a tiltakozások résztvevőinek szabadságát, valamint a konfliktusok közben őrizetbe vettek kiszabadulását". "Az ellenzék viszont tovább élezi a helyzetet, arra szólítják fel az embereket, hogy álljanak kinn a fagyban néhány vezető politikai ambíciója kedvéért. Úgy gondolom, ez nem helyes" – fejtette ki véleményét az államfő.

Az ukrán parlament tegnap elfogadta azt az amnesztiatörvényt, amelynek értelmében a fogva tartott tüntetőket elengedik, ha a protestálók 15 napon belül elhagyják az általuk megszállt középületeket. Az ellenzék nem ment bele az alkuba, az emberek ma is kinn maradtak az utcákon, illetve az elfoglalt épületeket sem adták át.

Az amnesztiával Janukovics az után próbálkozott, hogy kedden lemondott hivataláról Mikola Azarov miniszterelnök, és ideiglenesen Szerhij Arbuzov első miniszterelnök-helyettes lett a kormány első számú vezetője. A tüntetők lendületét azonban eddig egyik lépéssel sem sikerült csillapítani.

Kövessen minket a Facebookon is!