Putyin lefújta a hadgyakorlatot

Vágólapra másolva!
Az ukrán határtól visszaküldték a katonákat a bázisukra. Lehet, hogy még több orosz lesz így a Krímben.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin elnök utasítást adott kedden, hogy az orosz katonai egységek térjenek vissza eredeti állomáshelyükre a múlt héten elrendelt hadgyakorlatokról - közölte kedden az orosz elnök szóvivője.

A rendkívüli harckészültségi ellenőrzés címén múlt szerdán indított hadmozdulatokban az ország Ukrajnával is határos nyugati, valamint közép-oroszországi katonai körzetéhez tartozó csapatok, illetve más katonai egységek vettek részt.

Hétfőn Oroszország állítólag ultimátumot adott a Krím félszigeten állomásozó ukrán csapatoknak, hogy adják fel az állásaikat, különben kedden hajnali négykor támadnak. Harcok egyelőre nincsenek, egy katonai bázis közelében alakult ki kisebb lövöldözés, miután az ukrán csapatok megpróbálták visszakövetelni az oroszok által elfoglalt bázisukat, de nem sérült meg senki.

Elképzelhető, hogy azzal, hogy Vlagyimir Putyin visszaküldte a hadgyakorlatozó katonákat a bázisukra, még több orosz katona lesz a Krímben, mivel egy részük onnan ment el a gyakorlatra. Ukrajna szerint 16 ezer orosz katona lehet most a félszigeten.