Fél tonna kaviárt találtak a rendőrök egy halottaskocsiban a szibériai Habarovszk közelében. A csempészáru értéke 160 ezer dollár.

A rendőrök figyelmét egy gyanúsan viselkedő Land Cruiser Prado keltette fel; a terepjáró sofőrje ugyanis mindent megtett, hogy magára terelje a figyelmet a halottaskocsi helyett.

„Úgy döntöttünk, hogy nem foglalkozunk a terepjáróval, és inkább a halottaskocsit vizsgáljuk át” – mondta a Siberian Timesnak Anton Spilev rendőrtiszt.

Németországban úgy nyernek kaviárt, hogy a tokhal is életben maradForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ingo Wagner

Holttestet bezzeg nem találtak

A sofőr meglehetősen ideges lett, amikor megállították. Azt állította, hogy egy habarovszki asszony holttestét szállítja, nem volt azonban nála a halotti anyakönyvi kivonat.

Mikor pedig a rendőrök kinyitották a koporsót, nem holttestet találtak benne, hanem rengeteg fekete kaviárt. A koszorúkban is találtak a csempészáruból.

Összesen 956 doboz, vagyis 480 kiló kaviárt.

Meg akarják védeni a tokhalat a kihalástólForrás: AFP/Nikolay Doychinov

Tagadnak körömszakadtáig

A 31 éves sofőr és két évvel idősebb „temetkezési vállalkozó” tagadja, hogy köze lenne a csempészethez.

Azt állítják, hogy egy ismeretlen férfi kereste meg őket, és 25 ezer rubelt (körülbelül százezer forintot) ígért nekik a holttest elszállításáért, és nem ismerik azokat sem, akik felpakolták a koporsót.

A lap emlékeztetett arra, hogy a kaviártermelést szigorúan szabályozzák Oroszországban a tokhalállomány védelme érdekében.