Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az ENSZ BT elítélte az izraeli merényletet

NETANJAHU, Benjámin
Tel-Aviv, 2016. január 2. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tel-avivi Rafinta bárnál égő mécsesek előtt 2016. január 2-án, ahol előző nap egy merénylő automata fegyveréből tüzet nyitott a vendéglátóhelyen étkezőkre, majd elmenekült. A lövöldözésben ketten meghaltak, tizen megsebesültek. (MTI/EPA/Haim Zach)
Vágólapra másolva!
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag, a legszilárdabb hangon elítélte az izraeli Tel-Avivban szerdán elkövetett terrorista merényletet, amelynek négy halálos, és több sebesült áldozata volt.
Vágólapra másolva!

A helyi idő szerint csütörtök este kiadott közleményben a testület mind a 15 tagja részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjai iránt, és követelte, hogy a terrorcselekmény palesztin felelőseit állítsák bíróság elé.

Rendőrök helyszínelnek a Max Brenner étteremnél Tel-Aviv Szaróna szórakozónegyedében, ahol két palesztin fegyveres tüzet nyitott az ott vacsorázókra, négy ember megölt és legalább ötöt megsebesített. A két támadót elfogták, az egyikük megsebesült. Forrás: MTI/EPA/Johanna Geron

A BT hangsúlyozta, hogy

Izrael ENSZ-nagykövete felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt a világszervezet részéről az első elítélő nyilatkozat azóta, hogy Izraelben hónapok óta elkezdődött a támadások újabb hulláma. Kérte az összes tagállamot, hogy forduljon szembe a palesztin uszítással, amely - mint mondta - "közvetlenül a terrorizmushoz vezet".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről